01.03.2022-13:04 (Son Güncelleme:01.03.2022-13:34)


1

Bu sezon özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Moldova ekibi FC Sheriff'in teknik adamı, Yuriy Vernydub Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine katıldı.



2

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla kendisine hayran bırakan Moldova ekibi FC Sheriff'in teknik adamı Yuriy Vernydub, artık Ukrayna'da silahlı direnişin bir parçası oldu. Geçtiğimiz zamanlarda Ukrayna'ya gelen Vernydub resmen Ukrayan Silahlı kuvvetlerine katılım gösterdi.



3

Açıklamalarda bulunan Vernydub, 'Silahlı Kuvvetlere katıldım. Şu ana kadar bir topçu tugayı haline getirildik. Ne zaman sahaya sürüleceğimizi bilmiyorum. Belki bugün ya da yarın... Nerede olduğu da bilinmiyor. Sadece sıradayım ve Ukrayna'yı savunmak için hazırım.' ifadelerine yer verdi.



4

Sheriff'i durumundan haberdar etmediğini belirten 56 yaşındaki teknik direktör, 'Kulüp bunları henüz bilmiyor. Bugün rapor vereceğim. Er ya da geç ülkemi savunmak için gittiğimi öğrenecekler. Bugün Genel Direktör Tarkhnishvili ile mevcut durum hakkında görüşeceğim.



5

Beni anlayacağını düşünüyorum çünkü Ukrayna'da yaşananların aynısını Gürcistan'da o da yaşadı. 2008'de Rusya, onun ülkesine savaş açtı. Bu yüzden beni herkesten daha iyi anlar' şeklinde konuştu.



6

Takımının ailesini Moldova'ya taşıma önerisine ilişkin de konuşan Vernydub, 'Sheriff Yönetimi, ailemi Moldova'ya taşımamı önerdi. Ama Zaporozhye'ye gelip bu zor zamanda ülkemizden kaç kişinin ayrıldığını gördüğümde... Bu bir felaket. Ben de onların yaptıklarını yapmamaya, panikle hareket etmemeye karar verdim. Bütün ailem Zaporizhzhia'da' şeklinde açıklamalarına son verdi.



7

Teknik adamın Ukrayna ordusuna katılması ve yaptığı açıklamalar gerek futbol dünyasını gerek dünya basınında geniş yer buldu.



8

Devam eden savaş ile ilgili gelişmeler tüm dünya tarafından merakla takip edilmeye devam ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR