01.03.2022-12:30 (Son Güncelleme:01.03.2022-12:48)


1

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal etmesinin futbolda yankıları devam ediyor. Son olarak FIFA ve UEFA'nın Rusya ile ilgili aldığı karar futbol dünyasını salladı.



2

Doğu Avrupa'da tansiyon her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Rusya'nın, Ukrayna'yı işgali futbol dünyasını da derinden etkilemiş durumda



3

Ortaya çıkan işgal sonrası futbol dünyasından Rusya'ya büyük darbeler gelmeye devam ediyor. FIFA ile UEFA arasında yapılan görüşmelerin sonrasında Rus futboluyla ilgili çok kritik kararlara varıldı.



4

FIFA ile UEFA arasında yapılan görüşmelerin ardından, ikinci bir karar kadar Rus takımlarının tüm futbol müsabakalarından men edildiği duyuruldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna işgaline dünya çapında birçok tepki gelirken, futbol dünyası da yaşananlara sessiz kalmadı. Rusya Olimpiyat Komitesi'nin ülke bayrağı altında yarışmasını yasaklayan Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Rus ve Belaruslu sporcuların tüm uluslararası yarışmalardan ihraç edilmesini tavsiye etmişti.



5

Pazartesi günü boyunca UEFA ile uzun bir fikir alışverişi gerçekleştiren FIFA, Rusya milli takımının futboldan men edildiğini açıkladı.



6

Son olarak yapılan açıklamada 'FIFA Konseyi ve UEFA Yönetim Kurulu tarafından alınan ilk kararlara ek olarak; FIFA ve UEFA bugün aldığı kararla hem milli takımlar, hem de kulüp düzeyinde tüm Rus takımlarını FIFA ve UEFA organizasyonlarından ikinci bir karara kadar men etmiştir.'



7

'Futbol dünyası Ukrayna'daki durumdan etkilenen herkesin yanında. FIFA ve UEFA başkanları Ukrayna'daki durumun bir an önce düzelmesini ve futbolun barış ve beraberlik iklimine dönmesini umut ediyor.' ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR