Yurdun doğusunu bekleyen meteorolojik tehlike: Kuvvetli sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bugünün ilerleyen saatlerinden itibaren etkili olması öngörülen yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari çevreleriyle birlikte Şanlıurfa, Elazığ, Muş ve Mardin'in bazı ilçelerinde kuvvetli bir şekilde hissedilmesi bekleniyor

21.03.2024-13:39 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-16:05)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bugün başlayacak olan yağışlar, yarın sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari çevreleriyle birlikte Şanlıurfa, Elazığ, Muş ve Mardin'in bazı ilçelerinde kuvvetli bir şekilde etkili olacak.


Yağışlar doğu kesimlerinde devam edecek

Zamanla sıcaklıkların düşmesiyle birlikte 1200 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışları görülecektir. Yağışlar, yarın gece saatlerinde bölgenin batısında etkisini kaybederken, doğusunda ise cuma akşam saatlerine kadar devam edecek.

Özellikle sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve kar yağışının etkili olacağı bölgelerde tipi ile birlikte ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemlidir. Vatandaşların gerekli tedbirleri alarak güvenli bir şekilde hareket etmeleri önem arz etmektedir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal