Yunanlardan savaş senaryosu: 3-4 gün sürer

Yunanistan Eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki olası bir savaş hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Apostolakis, Türk-Yunan savaşının 3-4 gün süreceğini kaydetti. Ayrıntılar haberimizde...

04.10.2022-11:49 - (Son Güncelleme: 04.10.2022-17:12) Yunanlardan savaş senaryosu: 3-4 gün sürer

Ege’de yaptığı taciz ve hamlelerle tansiyonun yükselmesine yol açan Yunanistan, şimdi de olası bir savaşla ilgili olarak senaryo üretti. Yunanistan Eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki olası bir savaş hakkında dikkat çeken ifadeler kullanırken, Türk-Yunan savaşının 3-4 gün süreceğini söyledi.

Yunanlardan savaş senaryosu

Son dönemde Türkiye'yi hedef alan açıklamalara imza atan Yunanistan'da gazeteler sayfalarını 'savaş senaryosuna ayırdı. Ülke basınına konuşan Yunanistan Eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis savaş senaryosunu açıkladı. Katıldığı bir programda Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliği değerlendiren Apostolakis, olası bir savaş senaryosunda çatışmanın en fazla 3-4 gün sürebileceğini belirtti.

Apostolakis Türkiye Yunanistan

Kim kazanır bilinmez

İki ülke arasındaki savaşın galibini kestiremediğini söyleyen Apostolakis, 'Savaş çıkarsa çatışmanın tüm bölgeye yayılma ihtimali de var. Adeta kontrol edilmeye çalışılan ama edilemeyen bir yangın gibi olur' dedi.

Türkler her şeyi tartarak hareket ederler

Yunan ordusuyla ilgili olarak itiraf niteliğinde açıklamalar yapan Apostolakis,  'Ordumuz iyi ama mükemmel değil çünkü bazı sorunlar var' dedi. Apostolakis Türkiye ile ilgili 'Türkler baskılarla bir araya gelmezler. Her şeyi tartarak hareket ederler' diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal