Miçotakis’ten canlı yayında skandal cümleler: Türkiye’yi suçlu göstermeye çalıştı

Son zamanlarda Türkiye’ye yönelik skandal cümleleriyle dikkat çeken Yunanistan Başbakanı Miçotakis, sığınmacı konusunda Türkiye’yi suçlamaya çalıştı. CNN International kanalı da kumpas girişimine ortak olarak Milli Savunma Bakanlığı'nın 16 Eylül'de paylaştığı Yunan gemisinin ittiği göçmenleri toplayan Türk Sahil Güvenliğin videosu montajlayarak servis etti.

04.10.2022-11:16 - (Son Güncelleme: 04.10.2022-17:11) Miçotakis’ten canlı yayında skandal cümleler: Türkiye’yi suçlu göstermeye çalıştı

ABD merkezli CNN International kanalına konuk olan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye yönelik skandal ifadeler kullandı. CNN de Miçotakis ile ortak hareket ederek ülkemizi sığınmacılar konusunda suçlu göstermek adına  Milli Savunma Bakanlığı'nın 16 Eylül'de paylaştığı Yunan gemisinin ittiği göçmenleri toplayan Türk Sahil Güvenliğin videosu montajlayarak servis etti. 

Türkiye’yi suçlu göstermeye çalıştı

CNN International'da yayına katılan Yunanistan Başbakanı'na Ege Denizi'ndeki göçmenlerin durumu soruldu. Miçotakis'in göçmenler için Türkiye'yi suçladığı anlarda CNN de kirli propagandaya destek için devreye girdi.

Miçotakis CNN

Milli Savunma Bakanlığı'nın 16 Eylül'de paylaştığı Yunan gemisinin ittiği göçmenleri toplayan Türk Sahil Güvenliğin videosu montajlayarak servis eden CNN International kanalı görüntülerin  devamında itilen sığınmacıları güverteye alan Türk Sahil Güvenlik'in görüntüleri gösterilmedi. Dahası geminin yan tarafındaki Türk Sahil Güvenliği yazan bölümü mozaiklenerek izleyicilere aktarıldı. 

MSB’nin görüntüleri

Yunanistan sahil güvenlik birimlerince Çeşme Uzunadalar açıklarında geri itilen 2 lastik bottaki düzensiz göçmenler, İHA ile tespit edilerek kurtarılmıştı. Bakanlık o görüntüleri 16 Eylül'de Twitter hesabından böyle paylaşmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal