Yunanlar Tarafından Sınırdan İtilerek Hayatını Kaybeden Göçmenlerin Arkadaşları Yaşadıklarını Anlattı

Yunanistan’da geri itilen ve donarak ölen göçmenlerin arkadaşları yaşadıkları insanlık dışı muameleyi anlattı. Düzensiz göçmenlerin arkadaşı olduğu belirtilen Riyaz A., ‘Üç gün bize su ve yemek vermediler’ ifadelerine yer verdi.

03.02.2022-18:26 - (Son Güncelleme: 03.02.2022-18:26) Yunanlar Tarafından Sınırdan İtilerek Hayatını Kaybeden Göçmenlerin Arkadaşları Yaşadıklarını Anlattı

Yunanistan’ın düzensiz göçmenlere uyguladığı insanlık dışı muamelenin son örneği Edirne sınırında 19 göçmenin soğuktan donarak ölmesi oldu. Donarak hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerin arkadaşları Yunanların uyguladığı insanlık dışı davranışları anlattı. Yunanların kendilerine kötü davrandığını ifade eden Riyaz A, şunları kaydetti; Üç gün bize su ve yemek vermediler. Üzerimiz inceydi, çok yağmur yağıyordu. Çok üşüdük.’ Sözlerine devam eden Riyaz A., ‘Türk askeri bize ayakkabı, mont, yemek verdi, tedavimiz yapıldı, o yüzden biz hayatta kaldık’ dedi. 

Sınırda Yunanlar tarafından geri itilen ve donarak ölen göçmenlerin arkadaşları yaşadıkları insanlık dışı muameleyi anlattı. Düzensiz göçmenlerin arkadaşı olduğu belirtilen Riyaz A., ‘Üç gün bize su ve yemek vermediler’ ifadelerini kullandı.  

ÜÇ GÜN BOYUNCA SU VERMEDİLER

Yunanistan’ın düzensiz göçmenlere insanlık dışı muamelelerinin olduğunu aktaran Riyaz A, ‘Üç gün bize su ve yemek vermediler. Üzerimiz inceydi, çok yağmur yağıyordu. Çok üşüdük. Bizi Türkiye'ye gönderdiler. Biz hızlı hareket ettik, diğer arkadaşlar dinlendi. Oturmadık, devam ettik, araç bulduk. Sonra Türk askeri bize ayakkabı, mont, yemek verdi, tedavimiz yapıldı, o yüzden biz hayatta kaldık’ dedi. 


Düzensiz göçmenlere kötü davranılmaması gerektiğini savunan Riyaz A., ‘Biz insanız. Bizim ülkemizde de Türkiye'de Yunanistan'da da insanlar var. İnsanlar arasında ayrım yapılmamalı. Avrupa Birliği bunları görüyor ve duyuyor. Arkadaşlarımızı ince üstleriyle geri ittikleri için hayatlarını kaybettiler. Dünyada herhangi bir ülkede göçmenlere böyle davranılmıyor. Biz yoksul bir yerden geliyoruz. Hırsızlık yapmak için değil, çalışmak için geliyoruz’ ifadelerine yer verdi. 

KADINLARA VE ÇOCUKLARA BİLE KÖTÜ DAVRANIYORLAR

Kendisi gibi göçmenlere kötü davrandığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti; ‘Avrupa'ya gitmek istiyordum. Yunanistan'a geçtik ve askerleri bizi yakaladı. Dövdüler, bu soğuk havada elbiselerimizi çıkardılar. Hapishaneye götürdüler bizi. Orada her taraf ıslaktı, battaniyeler kaldığımız yer ıslaktı, donduk. Kadınlara, çocuklara, herkese kötü davranıyorlar.’

Yunanistan askerlerinin kendilerini ıslak ve soğuk bir yerde beklettiklerini aktaran Yılmaz, ‘Bizi o şekilde botlara koyup Türkiye tarafına gönderdiler. Türkiye'den Türk askerlerinden Allah razı olsun. Bize ayakkabı, elbise, yemek verdiler’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal