Yunanlar Outpost’u inşa ediyor: Türkiye’nin hareketlerini gözleyecek

Türkiye’ye yönelik provokatif eylemleriyle tansiyon yükseltmeye devam eden Yunanistan’dan yeni bir hamle daha geldi. Yunan hükümeti, Türkiye’nin hareketlerini gözlemlemek amacıyla ‘’Outpost’’adında bir gözetleme kulesi inşa ediyor. İşte detaylar...

06.10.2022-10:42 - (Son Güncelleme: 06.10.2022-15:56) Yunanlar Outpost’u inşa ediyor: Türkiye’nin hareketlerini gözleyecek

Ege bölgesinde Türkiye’ye yönelik taciz eylemlerine devam eden Yunanistan, son olarak Midilli ve Sisam adalarına hukuksuzca askeri araç çıkartarak tansiyonu had safhaya çıkarmıştı. Bu eylemlerle kalmayan Yunanistan’dan  yeni bir hamle daha geldi. Yunan hükümeti, Türkiye’nin hareketlerini gözlemlemek amacıyla ‘’Outpost’’adında bir gözetleme kulesi inşa ediyor.

Türkiye’nin hareketlerini gözleyecek

Ortaya atılan iddiaya göre Yunanistan yine hukuk dışı bir şekilde Türkiye’nin yaptığı hareketleri gözlemlemek için Outpost kulesini inşa edecek. 

Yunanistan Outpost kulesi

Özerk bir bölgeye yerleştirileceği öne sürülen Outpost kulesiyle beraber çeşitli tehditlerin önceden fark edilmesi amaçlanıyor. Yunan basınında yer alan haberlere göre, Outpost, insanlar, dronlar, uçaklar, gemiler ve araçlar dahil olmak üzere pek çok varlığı tespit edebiliyor.

Outpost kulesinin nereye yerleştirileceği konusunda henüz net bir karara varılmadı. Fakat bazı iddialarda kulenin bir adaya yerleştirileceği ve Yunanistan’ın bu kule ile adaların kontrolünü uzaktan sağlamayı amaçladığı ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal