Yunanistan’ın Türkiye planı basına sızdı

Yunanistan yine tehlikeli sularda gezmeye başladı. Türkiye çevresindeki adalarda silahlanmaya başlayan Yunanistan’ın son hamlesi basına sızdı. İşte detaylar…

03.07.2022-16:52 - (Son Güncelleme: 03.07.2022-16:52) Yunanistan’ın Türkiye planı basına sızdı

Yunanistan yine rahat durmuyor. Geçtiğimiz haftalarda ‘Keçi Adası’nı cephaneliğe çevirmek isterken görüntülenen, Türkiye çevresindeki adalarda silahlanmaya giden Yunanistan’ın yeni oyunu deşifre oldu. Yunan hükümetinin gizlice yürütmeye çalıştığı planda Ege Denizi'ndeki adalara konuşlandırılacak bir sistem üzerinde olduğu öğrenildi. 

Yunanistan’dan Ege’de tehlikeli oyun

Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı yaptığı oyunlar devam ediyor. Çevremizdeki adaları silahlandırmaya çalışan her fırsatta Türkiye aleyhine işler yapma peşinde olan Yunanistan’ın gizli planı basına sızdı.Yunan basını, Atina hükümetinin Ege'deki adalara ve kritik diğer noktalara anti-drone sistemleri yerleştirdiğini yazdı.

Bölgenin yerel yayın yapan kuruluşu Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunan hükümeti Bayraktar TB-2 ya da ANKA-S SİHA'larına karşı İsrail yapımı drone-savar sistemlerini gizli saklı çevredeki adalara yerleştirmeye başladı. 

Gazetede yer alan iddialara göre; yapılan bu halenin amacı bölgede uçan insansız hava araçlarının görevlerini yapmasını engellemek olduğu belirtildi. Ancak gizlice yapılan bu çalışmanın basına sızması Yunan hükümetinin planını bozdu. 

İnsansız hava araçları için ABD’ye teklif sunmaya hazırlanıyorlar

Aynı gazetede yer alan bir diğer habere göre Yunanistan ABD'den 400 milyon euroya mal olacak 3 Amerikan yapımı MQ-) Reaper insansız hava aracı almak için teklif sunmaya hazırlanıyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal