Yunanistan’ın kabusu Kızılelma ve Tayfun: Canlı yayında ibretlik itiraf

Türkiye savunma sanayisinde zirveye oynarken, Yunanistan bu alanda sadece haberleriyle ön plana çıkmaya çalışıyor. Bir Yunan kanalında Türkiye’nin son zamanlarındaki yıldız teknolojilerinden Kızılelma ve Tayfun konu edinilirken, Yunan spikerin sözleri adeta itiraf niteliğindeydi.

23.12.2022-17:22 - (Son Güncelleme: 23.12.2022-17:22) Yunanistan’ın kabusu Kızılelma ve Tayfun: Canlı yayında ibretlik itiraf

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma Yunanistan medyasında gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Yunan medyası her gün gelişmeye devam eden Türk savunma sanayisini ibretle izlerken, bir Yunan kanalında Türkiye’nin son zamanlarındaki yıldız teknolojilerinden Kızılelma ve Tayfun konu edinilirken, Yunan spikerin sözleri adeta itiraf niteliğindeydi. 

Türkler teknolojinin zirvesinde yer alacak

Sabah’ta yer alan habere göre; "Kalkış yapıp yapmadığını bilmiyoruz" diyen spiker ise Tayfun füzesini tekrar hatırlattı ve "Bunlarla dalga geçmek çok yanlış, Türkiye gelecek yıllarda teknolojinin zirvesinde yer alacak" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Kızılelma ve Tayfun

Yunan spikerin Türkiye hakkındaki ifadeleri dikkat çekti

Yayın sırasında Türkiye'nin yaptığı işlerin çok ciddi olduğu ve Erdoğan'ın da ötesinde olduğu vurgulandı. Bu ilerlemenin Erdoğan'dan önce başladığı sonra da devam edeceği ifade edilirken "Bu kesin bir şey çünkü Türk Savunma Sanayii çok daha gelişmiş durumda ve bizim de onlara rakip geliştirmemiz gerekiyor." itirafı ise yayına damga vurdu.

Yunanistan Kızılelma ve Tayfun-1

Bayraktar Kızılelma özellikleri nelerdir?

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilme çalışmaları devam eden muharip insansız uçak sistemi BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), geleceğin muharebe konseptine yön veriyor. Baykar tarafından geliştirilen ve dünyada oyunu değiştiren Bayraktar İHA/SİHA'ların tecrübesiyle yola çıkılarak geliştirme çalışmaları yürütülen muharip insansız uçak sistemi, geleceğin teknolojileriyle donatılarak hizmet edecek.

Agresif manevralarla hava-hava muharebesi icra edebilecek olan BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak olan BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek.

Yunanistan Kızılelma ve Tayfun-2

Kızılelma’nın temel uçuş özellikleri ise şu şekilde:

500 Nm Görev Yarı Çapı

35.000 Feet Operasyonel İrtifa

5 Saat Havada Kalış Süresi

6 Ton Maksimum Kalkış Ağırlığı

0.6 Mach Seyir Hızı

1500 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi

Gelişmiş Özellikler

Otomatik İniş ve Kalkış

Düşük Görünürlük

Yüksek Manevra Kabiliyeti

Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme

Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti

AESA Radar İle Yüksek Durumsal Farkındalık

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal