Ticaret Bakanlığı fırsatçılar için harekete geçti: Denetimler yoğunlaşacak cezalar artacak

2023 asgari ücret zammını fırsat bilerek anında fiyatlarını yükselten fırsatçı marketler konusunda Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakan Mehmet Muş, haksız fiyat artışı yapanlara karşılık denetimlerin sıklaşacağını ve cezaların ağırlaştırılacağını kaydetti.

23.12.2022-17:12 - (Son Güncelleme: 23.12.2022-17:12) Ticaret Bakanlığı fırsatçılar için harekete geçti: Denetimler yoğunlaşacak cezalar artacak

Asgari ücrete yapılan zam daha gündemden düşmemişken harekete geçen bazı fırsatçı marketler, ürünlerine ciddi miktarda zam uygulamış ve bu durum vatandaşın büyük tepkisini çekmişti. Sosyal medya hesabından konu hakkında bir paylaşım yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlığın haksız fiyat artışı yapanlara karşılık denetimlerin sıklaştıracağını ve cezaları ağırlaştırılacağını kaydetti.

Denetimler yoğunlaşacak cezalar artacak

Bakan Muş konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

Bakan Muş Market Zamları

 "Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz. Hükümetimizce vatandaşlarımızın refahını artırmak için atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu konuda vatandaşımızın hakkını-hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal