Yunanistan'dan AB'ye Acil Toplantı Çağrısı!

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlikten panik olan Yunanistan AB'ye sığındı. AB'ye çağrıda bulunan Yunanistan acil toplantı talebinde bulundu.

11.08.2020-13:19 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-14:47) Yunanistan'dan AB'ye Acil Toplantı Çağrısı!

Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler üzerine Avrupa Birliği'ne (AB) Türkiye konulu acil toplantı çağrısında bulunduğu öğrenildi.

Yapılan toplantı çağrısıyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, 'Dışişleri Bakanı, AB Dışişleri Konseyi'ne acil toplantı çağrısında bulunacak.' ifadelerine yer verildi.

MEİS ADASI'NDA HAREKETLİ ANLAR

Türkiye'nin NAVTEX ilan etmesinden kısa bir süre sonra Meis adası yakınlarına Yunan fırkateyni yanaşmıştı. Bölgede hareketlilik devam ederken Türk hücumbotu Kaş'a Yunanlarılar ise Meis adasına yanaştı.

MEİS ADASI'IN KARŞISINDA VE KAŞ'TA HELİKOPTER TUR ATIYOR

Sabah saatlerinde yaşanan yeni gelişmeye göre Meis Adası karşısında ve Kaş'ta helikopterler tur atmaya başladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan hareketliliğin ardından şu açıklamada bulundu:

''Doğu Akdeniz'de iyi niyet göstergesi olarak, özellikle Merkel'in ricası üzerine bir taviz değil, geçici bazı jestler yaptık. 'Bu jestleri yaparız, ama Yunanistan ve Rum kesiminden olumlu adım değil, aksine olumsuz hareketler göreceksiniz' demiştik, öyle de oldu. Sismik araştırma gemilerimizi gönderdik, kimseye taviz veremeyiz, kimse bize 'Siz kötü niyetlisiniz' diyemez, karşımızda kötü niyetli bir ülke var, birini suçlayacaklarsa Yunanistan'ı suçlasınlar.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal