Yunanistan'da kazan kaynıyor! Öğrenciler ve polisler birbirine girdi

Yunanistan'da özel üniversitelerin yasallaştırılması adımı tartışmaya neden oldu. Polis, birçok kişiyi gözaltına aldı. İşte detaylar...

02.02.2024-21:31 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-21:31)

Türkiye’nin komşusu Yunanistan’da çok ilginç şeyler oluyor. Yunanistan’ın başkenti Atina’da, hükümetin özel üniversitelere izin verme planlarına karşı düzenlenen gösteride polisle protestocular arasında arbede yaşandı. Protestocular çöp bidonlarını ateşe verdi, parlamento yakınlarında ve başkentin dar sokaklarında çevik kuvvet polisine taş attı. Bu olayda birçok kişi gözaltına alındı. 

Sağ hükümet harekete geçti

Yunanistan’daki merkez sağ hükümet, bu ay parlamentoya sunulması beklenen bir yasa tasarısıyla özel üniversiteleri yasallaştırmak isterken yönetim, reformun yetenekli insanların ülkeyi terk etmesini önleyeceğini ve yüksek öğrenimi işgücü piyasasıyla daha ilgili hale getireceğini savunuyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, öğrenci protestocularını "yasadışı" olarak nitelendirdi.  Diğer yandan önümüzdeki hafta için Yunanistan'ın çeşitli şehirlerinde daha fazla protesto planlandı.

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal