Gazze'de insanlık dramı sürüyor: Dünya Sağlık Örgütü Filistin'deki son durumu aktardı

119 gündür süren İsrail- Filistin savaşında insanlık dramı sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü, konuyla ilgili "İnsanlar hayal bile edilemeyecek şartlara katlanıyor. Bitkin, aç ve travma geçirmiş durumdalar" ifadeleri kullanıldı. İşte detaylar...

02.02.2024-20:38 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-21:10)

7 Ekim’den bu yana süregelen İsrail- Filistin savaşı, acımasız İsrail’in Gazze’deki masumları öldürmesi de o günden bu güne sürüyor.

Ölü sayısı güncellendi

İsrail güçlerinin bölgede sürdürdüğü saldırılar yerleşim yerlerini yok ederken, çoğu çocuk ve kadın 27 bin 131 Filistinliyi ise hayattan kopardı. Barınacak yerleri kalmayan ve bulaşıcı hastalığa bulaşan Gazzeli siviller için hayat gittikçe daha da kötüleşmeye devam ediyor.

DSÖ’den açıklama geldi

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, "İnsanlar hayal bile edilemeyecek şartlara katlanıyor. Bitkin, aç ve travma geçirmiş durumdalar. Aileler her şeylerini kaybettiler ve defalarca yerinden edilmeyle karşı karşıyalar. Binlerce kişi soğuk ve yağmura karşı elverişli düzeyde barınaktan yoksunken, hastalıklar durumu daha da zorlaştırıyor" ifadeleri kullanıldı.

(İHA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal