Yunanistan’da Göçmen Kampında Yangın

Yunanistan'ın Sisam Adası'nda bulunan Vathy kapalı göçmen kampında büyük bir yangın çıktı. Uzun süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.

20.09.2021-16:25 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-16:51)

Yunanistan'ın Sisam Adası'nda bulunan Vathy adındaki kapalı göçmen kampında dün gece saatlerinde yangın meydana geldi. 6 yangın söndürme aracı ve 13 itfaiyecinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınarak kamptaki yüzlerce göçmen boş bir alana tahliye edildi. 

YUNANİSTAN GÖÇ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA 

Yunanistan Göç Bakanlığı, Vathy kampında çıkan yangının kampın batısındaki terk edilmiş barakalarda meydana geldiğini ve tehlikeli bir durum olmadığını belirtti. 

Bakanlık açıklamasına göre, yangın itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınabildi. 

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, bu ay sonu kapatılması planlanan tesiste yeni açılan ''kapalı'' kampa transfer edilmeyi bekleyen 300 kişi bulunduğunu ifade etti. 

KAPALI GÖÇMEN KAMPI ARTIK AÇIK 

Sisam Adası'nda sıkı güvenlik kontrolleri nedeniyle insan hakları örgütleri tarafından eleştirilen ’’kapalı’’ göçmen kampı dün açıldı. Toplam 12 bin metre karelik alana inşa edilen kampın etrafı dikenli tellerle çevrili ve her noktası güvenlik kameraları ile izleniyor. 

Manyetik kapılarla korunan kampın girişlerinde X-Ray cihazları bulunuyor. Ayrıca sığınma talepleri reddedilen ve Türkiye'ye geri gönderilecek göçmenler için bir gözaltı merkezi de bulunuyor. 

Yapım sürecinde 43 milyon Euro harcanan kampın benzerlerinin İleryoz, Midilli, Kos ve Sakız adalarında da açılması planlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal