Yunanistan, Sınırda Siper Kazıyor!

Yunanistan güvenlik güçleri, tampon bölgede bekleyişi sürdüren sığınmacıların ülkelerine girişini engellemek için siper kazıyor.

10.03.2020-10:27 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-12:27)

Sığınmacılar, Avrupa'ya ulaşma hayaliyle gittikleri sınırda, Yunanistan askerleri tarafından bekletiliyor. Yunanistan güvenlik güçleri sığınmacıları engellemek için biber gazı, gaz bombası, tazyikli su kullanıyor ve zaman zaman can kayıplarına yol açan plastik ve gerçek mermilerle müdahale ediyor.

SİPER KAZIYORLAR

Sığınmacılara yaptıkları zulmün yeterli kalmadığını düşünen Yunanistan, Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacıları engellemek için sınır hattına siper kazmaya başladı.

TÜFEKLİ YUNAN ASKERLER SİPERDE

Yüksek sınır tellerinin gerisine yerleştirdiği kum torbalarının ardına siper kazmayı sürdüren Yunanistan, burada beklettiği tüfekli askerlerle, sınır geçişlerinin önüne geçmeye çalışıyor.

Yunanistan güvenlik güçleri, aynı zamanda geçişlerin yaşandığı Meriç Nehri kıyısının bazı kısımlarına tel çit çekmeye başladı.

YUNANİSTAN'IN PLASTİK MERMİYE SAPLANMASI İÇİN TEL YERLEŞTİRDİĞİ İDDİASI

Sınırda Yunanistan tarafından gelen plastik mermiyle yaralanan sığınmacının boynundan çıkarılan plastik mermiye saplanması için tel yerleştirildiği saptanmıştı.

Yunanların açtığı ateş neticesinde can kaybı ve yaralanmaların yaşandığı sınır hattında Yunanistan tarafından atılan plastik mermiyle yaralanan bir sığınmacıyı da Türk sağlık görevlileri tedavi etmişti.

Sığınmacının boynuna saplanan plastik mermi çıkarıldığında merminin saplanması için çivi benzeri tel yerleştirildiği görülmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal