Yunanistan o sözlere alındı: Pençe Kılıç’ı mesaj olarak değerlendirdiler

Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’Bir gece ansızın gelebiliriz’’ sözleri Yunan basının gündeminde. Operasyonu kendilerine mesaj olarak değerlendiren Yunanistan söz konusu meseleyi yeniden masaya yatırdı. Detaylar haberimizde...

27.11.2022-09:35 - (Son Güncelleme: 27.11.2022-09:35) Yunanistan o sözlere alındı: Pençe Kılıç’ı mesaj olarak değerlendirdiler

Türkiye ile Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşması ve geçtiğimiz günlerde başlayan Pençe Kılıç operasyonu, Türkiye Yunanistan hattının oldukça gerilmesine sebep oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaman zaman ifade ettiği ‘’Bir gece ansızın gelebiliriz’’ sözleri Atina’nın birinci gündem maddesi durumunda. Operasyonu kendilerine mesaj olarak değerlendiren Yunanistan söz konusu meseleyi yeniden masaya yatırdı.

Pençe Kılıç’ı mesaj olarak değerlendirdiler

Sabah’ın haberine göre; Yunan gazetesi Ta Nea'da yer alan "Türkler neden Ege'ye gece gelemez" başlıklı haberde taraf ülkeler arasında meydana gelebilecek bir çatışmanın şu an için kimseye bir yarar sağlamadığına dikkat çekildi.

Gazetede yer alan haberde diplomatların ve ordu komutanlarının Türkiye-Yunanistan sahasında bir çatışmanın olmasının kimsenin çıkarına olmadığını ifade ettiğinden bahsedildi.

Yunanistan Pençe Kılıç

Özellikle de Rusya-Ukrayna savaşı varken bunun çok iyi bir hareket olmayacağına dikkat çeken gazete, sitemkar bir şekilde NATO'nun soğukkanlılığını koruyarak 'tarafsız' kaldığını ifade etti.

Ayrıca haberde itiraf gibi bir açıklamaya yer verilerek, "Ukrayna'daki durum bölgede son derece hassas dengeler yarattığından ve Türkiye'nin NATO'daki büyük gücüne ve önemli rolüne rağmen Avrupa'da ikinci bir savaş istenmiyor" denildi.

Silaha girmeme nedenimiz ‘savaşa girmemek’

Üst düzey bir askeri kaynağın açıklamalarına dayandırılan haberde, söz konusu kaynağın Yunanistan'ın aslında yalnızca caydırıcı olmak için silahlandığını söyleyerek "Savaşa girmemek için silahlanıyoruz" dediği ifade edildi. Haberin devamında ise Yunanistan'ın 'tetiği çeken' olmak istemediği söylendi.

Yunanistan Pençe Kılıç-1

Haberin devamında ise skandal ifadelere yer verilerek gerilimi Türkiye'nin tırmandırdığından bahsedildi. Aynı zamanda her zamanki gibi Yunanistan'ın müttefikleri olduğuna da dikkat çekildi.

Yunan-Amerikan anlaşmasının çok önemli olduğunun vurgulandığı haberde Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın yaptığı Atina ziyaretinin çok önemli olduğu söylendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal