Şehir beyaza büründü: Vatandaşlar karın keyfini çıkardı

Meteoroloji’den günlerdir yapılan uyarılar sonunda gerçek oldu. Kış geldi geliyor derken Erzurum’a mevsimin ilk karı düştü. Gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışının sonrasında vatandaşlar Palandöken Kayak Merkezi başta olmak üzere şehrin birçok noktasında karın tadını çıkardı. İşte detaylar...

27.11.2022-09:18 - (Son Güncelleme: 27.11.2022-09:18)

Erzurum’un şehir merkezi ile yüksek kesimlerinde gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağmur bir anda kara dönüştü. Şehrin bazı bölgeleri beyazlara bürünürken, kar yağışının sonrasında vatandaşlar Palandöken Kayak Merkezi başta olmak üzere şehrin birçok noktasında karın tadını çıkardı.

Erzurum beyaza büründü

Şehir merkezine mevsimin ilk karının yağmasının ardından bazı kişiler kar topu oynarken kimisi ise araçlarını temizledi. Yağışla Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreye ulaştı.

Erzurum Kar Yağışı-1

Kar bu mevsim geç geldi

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri sorumluluk alanlarında kar temizleme çalışmalarına başladı. Beyaz örtünün tadını çıkaranlardan Ayşegül Akkuş Nehri, AA muhabirine, Erzurum'a bu mevsim karın geç geldiğini söyledi.

Erzurum Kar Yağışı

Kar yağışını özlediklerini belirten Nehri, "Her ne kadar hayat şartlarımızı zorlaştırsa da her şeye rağmen bu görüntü ve atmosferi fazlasıyla özlemiştik. Biz de bu anın tadını çıkarmak için önce eğlendik, sonrasında da arabalarımızı temizledik." dedi.

Karın tadını çıkaran diğer kişiler de Erzurum'a beyaz örtünün yakıştığını dile getirdiler. (Kaynak: AA)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal