Yunanistan İtiraf Etti: Türkiye Olmasaydı Daha Kötü Olurdu

Türkiye - Avrupa Birliği arasındaki mülteci anlaşması öncesinde Yunanistan'a günde 5 bin sığınmacının geçtiğini ifade eden Aleksis Çipras, mutabakat sayesinde daha kötü durumların önlendiğini ifade etti.

04.05.2018-09:58 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-09:54) Yunanistan İtiraf Etti: Türkiye Olmasaydı Daha Kötü Olurdu

Sığınmacı krizinde hatalar yaptıklarını ifade eden Yunanistan Başbakanı Çipras, Midilli Adası sakinleri ve bölgedeki mültecilerin zor şartlarda yaşamlarına devam ettiğini belirtti.

TÜRKİYE'NİN ANLAŞMASI KURTARDI

Mülteci sorununun düzeltilmesi için bir dizi tedbir alacaklarını ifade eden Başbakan Çipras, iltica başvurularının hızlandırılmasının birinci öncelikleri olduğunu açıkladı.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki göçmen anlaşması öncesi Yunan adalarına günde ortalama 5 bin mültecinin geçtiğini anımsatan Başbakan Çipras, "Bu anlaşma olmasaydı işler üç kat daha kötü olurdu’’ şeklinde konuştu.

KOMŞULARI SIRT ÇEVİRDİ

Başbakan Çipras, kuzey komşularının, sınırlarını kapatarak Yunanistan'ın bir "sığınmacı deposuna" dönmesine yol açacağını ileri sürerek, "Diğerleri tel örgü çekerken, Midilli ve diğer adalardaki sakinlerin insani tavrı sayesinde sadece Yunanların onuru değil tüm Avrupa'nın onuru kurtarıldı’’ diye konuştu.

Midilli'de yaklaşık iki hafta önce oturma eylemi yapan mültecilere aşırı sağ gruplar tarafından yapılan saldırıya ilişkin de konuşan Başbakan Çipras, bu tür olayların asla hoş karşılanmayacağını belirterek sözlerini noktaladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal