Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye Yönelik Skandal Sözler!

Türkiye'ye yönelik her zaman üst perdeden konuşan ve küstah açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias skandal sözlerine devam ediyor.

20.11.2021-17:21 - (Son Güncelleme: 20.11.2021-17:21) Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye Yönelik Skandal Sözler!

Yunanistan’ın Türkiye tedirginliği devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri hakkında skandal sözler sarf eti. Türkiye'ye yönelik her zaman üst perdeden konuşan ve küstah açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias skandal sözlerine devam ediyor. Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve Kıbrıs sorunu ile ilgili demeç veren Dendias, ‘Maalesef bu bölgede karşı karşıya olduğumuz birçok zorluğun ortak paydası komşumuz Türkiye’ dedi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulides, Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, bölgesel konuları ele almak için Atina'da bir araya geldi. Dörtlü zirvede, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin yanı sıra Kıbrıs sorunu, Ortadoğu, Libya, Basra Körfezi ve Sahel konuları ele alındı. Ayrıca enerji iş birliği, pandemi ile mücadele, iklim değişikliği ve göç konularının da gündem maddeleri arasında bulunduğu açıklandı.

BELARUS ANKARA'NIN TAKTİKLERİNİ KOPYALIYORMUŞ

Bölgedeki tehditlerden Türkiye’yi sorumlu tutan Yunanistan Dışişleri bakanı Dendias zirvede yaptığı konuşmada ‘Maalesef bu bölgede karşı karşıya olduğumuz birçok zorluğun ortak paydası komşumuz Türkiye’ dedi. Türkiye'yi bölgede istikrara yönelik tehditlerden sorumlu tutan Dendias, göçmenlerin jeopolitik baskı uygulamak için bir araç olarak kullanılmasını da bu tehditler arasında saydı. Dendias, Belarus'un Polonya sınırına sığınmacıları yönlendirerek Ankara'nın taktiklerini kopyaladığını söyledi.

İSPANYA’YA SİLAH SATMAYIN ÇAĞRISI YAPTI

İspanya ile Türkiye’nin yakınlaşmasından rahatsızlık duyan Fransa ve Yunanistan, iki ülke arasında gerçekleşen anlaşmayı eleştirdi. Yunanistan ve Fransa Dışişleri Bakanları dörtlü zirve öncesinde de iki ülke arasında imzalanan Stratejik Ortaklık Anlaşması başta olmak üzere bölgesel konuları görüşmek için bir araya geldi. Dendias ikili görüşme sonrasında yaptığı açıklamada da İspanya ile Türkiye arasındaki savunma iş birliğini üstü kapalı olarak eleştirdi. Dendias, Avrupa Birliği ülkelerinin ‘Fransa örneğini izlemeleri ve savaş tehdidinde bulunan ülkelere silah satışında bulunmamaları’ gerektiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal