Yunan Spiker Türkiye’yi Övüp Yunanistan’ı Eleştirdi

Mavi Vatan'da atılan adımlar Yunanistan'ı paniğe soktu. Yunan televizyonundan ise Türkiye’ye övgü geldi. Yunan Blue SKY kanalının spikeri Türkiye'nin savunma sanayindeki yerli ve milli adımlarını gündeme taşıdı.

11.04.2021-12:44 - (Son Güncelleme: 11.04.2021-12:44) Yunan Spiker Türkiye’yi Övüp Yunanistan’ı Eleştirdi

Türkiye'nin savunma sanayinde attığı yerli ve milli adımlar Yunanistan tarafından yakından izleniyor. Bir programda Türkiye'nin hava ve deniz kuvvetlerinin güçlenmesi ve yakında envantere girecek projeler anlatıldı. Yunan hükümetinin politikaları ise sert sözlerle eleştirildi. 

TÜRKİYE’Yİ YUNANİSTANLA KIYASLADI: TÜRKİYE HER ŞEYİ YAPIYOR 

 Yunan Blue SKY kanalının spikeri programda Türkiye'nin savunma sanayindeki yerli ve milli adımlarını aktardı. Spiker, ‘Türkiye her şeyi yapıyor, Türkiye savaş gemileri yapıyor, Türkiye silah sistemleri geliştiriyor. Biz ise Mirage 2000 uçakları için fren sistemi almayı başarı olarak görüyoruz.’ ifadelerini kullandı. 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ SAVAŞIN SEYRİ DEĞİŞECEK 

Yunan spiker, Türkiye'yi örnek gösterdi. Yunan spiker, ‘Türklerin kendi silah sistemlerine takmak için hazır ramjet motorları var. Hava-Kara ve Kara-Kara füzeleri var. Bunlar Doğu Akdeniz'deki savaşın seyrini değiştirecek şeyler. Biz ise nihayet Mirage'lar için fren almayı kutluyoruz’ dedi. 

BİZ KÖR MÜYÜZ NEDEN BUNLARI YAPMIYORUZ? 

Yunan spiker, Türkiye'nin hem Ege hem de Akdeniz'de giderek güçlendiğine de dikkat çekti: ‘Türkiye Muhteşem Süleyman'ın (Kanuni Sultan Süleyman) sahip olduğu deniz stratejisini yeniden inşa ediyor. Biz kör müyüz neden bunları yapmıyoruz? Şimdilik yapabileceğimiz tek şey başkalarını izlemek ve 'sorun değil çok hızlı gitmiyorlar' demek. Evet ama 8 yıl içinde 4 korvet yaptılar ve yenisine başladılar. Ayrıca şimdiden 6 denizaltı inşa ediyorlar. Sürekli yeni projeleri var.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal