Çanakkale'de 2 Köy Karantina Altına Alındı

Çanakkale Biga'ya bağlı 2 köy koronavirüs (kovid-19) önlemleri çerçevesinde 10 gün süre ile karantina altına alındı.

11.04.2021-11:46 - (Son Güncelleme: 11.04.2021-11:46) Çanakkale'de 2 Köy Karantina Altına Alındı

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kalafat ile Gürçeşme köyleri, vaka sayısının çoğalması ve pek çok temaslı kişinin olması sebebiyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile on günlük karantina altına alındı. Köylere giriş ile çıkışlar, belli istisna durumlar dışında yasaklandı. Jandarmalar, köy girişlerinde geniş çaplı önlem aldı. 

Alınan önlemler çerçevesinde, köylerde toplu bir şekilde ibadet edilmesi sınırlama süresi boyunca yasaklandı. 

Cenaze namazları, bu süre zarfında namaz vakitlerinden önce seçilecek uygun bir zamanda kılınacak ve defnetme işlemleri kalabalık ortamlara fırsat vermeden yerine getirilecek. Baş sağlığı ziyaretlerinin toplu bir şekilde olmaması hususunda bölge halkı bilgilendirilecek. Berber, kuaför, güzellik salonu benzeri işletmeler ile kahvehanelerin çalışmaları kısıtlama süresi zarfında durdurulacak. Vatandaşlar kısıtlama boyunca kendi evlerinde kalacak, ev ziyaretleri yasaklanacak. Belediye ile köy minibüsleri işçi servisleri benzeri tüm toplu taşıma araçlarının bu yerleşim alanlarına giriş çıkışı yasaklanacak. 

Karantina süresi boyunca, köyde ikamet eden vatandaşların ihtiyaçları Biga Kaymakamlığı ile Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla karşılanacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal