Yunan Basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sözlerine Yer Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mülteci konusunda yaptığı açıklamada Yunanistan'a dürüst olun çağrısı yaptı.

12.11.2021-13:20 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-17:52)

Son dakika gelen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan'ın yaptığı tehditlere cevap verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN: KAPILARI AÇARIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in göçmenler konusunda Türkiye'yi üstü kapalı tehdit etmesine cevap verdi. Yunanistan'ın haddini bilmesini gerektiğini aktaran Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi; "Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem." 

TÜRKİYE 5 MİLYON MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Basın toplantısının devamında Türkiye'de yaklaşık 5 milyon mülteci olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalara şu sözlerle devam etti; "Bunun 4 milyona yakını sadece Suriye... Irak var, Afganistan var vesaire... 5 milyona yakın mülteciyi ülkesinde ağırlayan, onlara ev sahipliği yapan bir ülkeye 'mülteci sorunu Türkiye'den kaynaklanıyor' demek nankörlüktür."


YUNANİSTAN DÜRÜST DEĞİL

Yunanistan'ın göçmenlere karşı müdahalesinin insanlık dışı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şu şekilde noktaladı; "Elimizde bütün belgeler var. Çoluk çocuk demeden o botları şişleyerek, bazen kendi kıyı emniyeti, adı emniyet, ve oradan süratle geçmek suretiyle o botları devirerek batıran ve ölüme o insanları mahkum eden yine Yunanistan. Neyi konuşuyorum ben? Tamamıyla ne yazık ki Miçotakis de avanesi de yalanla gün geçiriyorlar, dürüst davranmıyorlar, dürüst davranmadıkları için de bölgede güven telkin etmiyorlar."

YUNANİSTAN'IN SIĞINMACI POLİTİKASI

Avrupa Birliği 7 Ekim'de yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin Yunanistan sınırlarında orantısız güç kullanarak geri itmelerin olduğunu açıkladı. Bu geri itme politikasının endişe verici olduğunu bildiren AB Sözcüsü Adelbert Jahnz "Böyle bir şey olmamalı. Uluslararası sınırları geçmeye çalışan her bir kişinin, her bir göçmenin bireysel değerlendirilme hakkı var.” şeklinde konuştu.

Yunanistan'ın sınır dışı edilen sığınmacılara orantısız güç kullanmasının yasa dışı olduğunu üstüne basarak belirten Adelbert Jahnz, uluslararası kuruluşları bu konuyu araştırmaya davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

POLONYA MÜLTECİ KRİZİNDE TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMIŞTI

Polonya sınırında artan mülteci sayısında Türkiye'nin payı olduğunu belirten Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin İstanbul-Minks arasında Türk Hava Yolları aracılığı ile kaçak göçmen taşıdığını iddia ederek şu sözleri söylemişti; ”Türkiye’nin hamlelerinin Belarus ve Rusya ile senkronize olduğunu görüyoruz. Bu durum bizi rahatsız ediyor ve bundan memnun değiliz” 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal