Yunan Bakan Televizyona Konuştu: 'Bizi Kaale Almıyorlar!'

Uluslararası hukuk profesörü ve Yunanistan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Syrigos, katıldığı bir televizyon kanalına verdiği açıklamalarla gündeme oturdu.

26.11.2021-10:51 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-16:31) Yunan Bakan Televizyona Konuştu: 'Bizi Kaale Almıyorlar!'

Uluslararası hukuk profesörü ve Yunanistan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Syrigos katıldığı bir televizyon kanalında Avrupa Birliği (AB) ve NATO'nun, Türkiye ile ilgili meselede aldıkları kararda kendilerini kaale almadıklarını konusunda itirafta bulundu. 

Uluslararası hukuk profesörü olan Angelos Syrigos, katıldığı bir televizyon programında Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Syrigos, televizyon kanalına yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Syrigos, Türkiye ile ilgili alınan kararlarda kendilerinin umursanmadığını dile getirdi. Avrupa Birliği (AB) ve NATO, Türkiye üzerinde aldığı kararları Yunanlı bakan yardımcısına danışılmadığı için bu durumu televizyonda konuşma gereği duydu. 

ANKARA İLE İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

Yunanistan Eğitim Bakanı ve aynı zamanda Uluslararası Hukuk Profesörü olan Angelos Syrigos, televizyonda yaptığı konuşmada son olarak Türkiye ile İspanya arasında imzalanan birtakım anlaşmalara değindi. Ankara ile işbirliğine devam eden ülkelerin olduğunu açıklayan Bakan yardımcısı, Ankara’nın Almanya gibi diğer Avrupa ülkeleri ile işbirliği içinde olduğunu ifade etti. 

BİZİ KAALE ALMIYORLAR

Avrupa ülkelerinin Ankara ile yaptığı anlaşmaları, kendilerinin Türkiye ile ilgili şikayetlerine rağmen yapıldığını belirten Yunanlı Bakan Syrigos, ‘Avrupa Birliği (AB) ve NATO, Türkiye ile ilgili aldıkları kararlarında bizi kaale almıyor. Örneğin, Almanya ve İspanya halen Türkiye'ye silah sistemleri satmaya devam ediyor’ ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR ENDİŞELİYİZ

Bu durumla ilgili Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias geçtiğimiz günlerde Yunan Parapolitika gazetesine çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Dendias, Türkiye’nin gelişen silah sistemleri hakkında değerlendirmeler yapmıştı. Yunanistan Dış İşleri Bakanı, gelişen silah sistemlerinin Doğu Akdeniz'deki dengeleri değiştirebileceğini dile getirmişti. 

Dış İşleri Bakanı Dendias, Türkiye'nin silah sistemlerinin Doğu Akdeniz'deki güç dengesini değiştirebileceğini açıklamıştı. Türkiye’nin silah sistemlerinin gelişmesi bunu kendileri ve bölge ülkeleri için ‘endişe kaynağı’ olduğunu ifade etmişti.

TÜRKİYE TAARRUZ HAREKATLARINA HAZIR

Silah sistemlerinin yanında Türkiye'nin bölgedeki askeri gücünü de değerlendiren Dendias, Türkiye'nin taarruz harekatlarında kullanabileceği sistem donanımlarını geliştirdiğini vurgulamıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal