Yumurtanın Pişirilme Süresine Dikkat!

Sağlığımız açısından önemli olan besinlerden biri de yumurta. Ancak yanlış pişirildiğinde ise sağlığımızı tehdit edebiliyor. Yumurtadan en iyi şekilde faydalanmamız için pişirme süresi çok önemli.

30.01.2019-17:51 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-17:45) Yumurtanın Pişirilme Süresine Dikkat!

Sağlığımız açısından önemli olan besinlerden biri de yumurta. Ancak yanlış pişirildiğinde ise sağlığımızı tehdit edebiliyor. Yumurtadan en iyi şekilde faydalanmamız için pişirme süresi çok önemli. İşte detaylar...

DEMİR EKSİKLİĞİNİ TAMAMLIYOR

Yüksek oranda protein içeren yumurta, ekonomik olarak da ulaşılabilir nadir gıdalardan biri. Sağlığımızı olumlu yönde etkileyen birçok vitamin ve mineral içeren bu besin kaynağı, kemik gelişimini destekliyor, demir eksikliğini tamamlıyor ve kansızlığa iyi geliyor.

ANNE SÜTÜ KADAR FAYDALI

Uzmanlar, yumurtanın doğru bir şekilde pişirildiğinde en az anne sütü kadar faydalı olabileceğini söylüyor. Yumurtada bulunan kaliteli protein, vitamin, mineral ve aminoasitler sayesinde sağlığınızı garanti altına alabilirsiniz.

RAFADAN PİŞİRME ÖNERİLİYOR

Vitamin ve mineral açısından son derece güçlü olan yumurtadan faydalanmak için doğru bir şekilde pişirmek önemli. Uzmanlar, yumurtadan doğru bir şekilde faydalanmak için rafadan pişirilmesini öneriyor.

KANSEROJEN HAL ALIR

Rafadan yumurta tüketemiyorsanız kayısı kıvamında da haşlayarak yiyebilirsiniz. Kimi zaman haşladığınız yumurtaların grileştiğine şahit olmuşsunuzdur. Çok fazla haşlanan yumurtalar, doğal olmaktan çıkar ve kanserojen bir hal alır. Sağlıklı sandığınız bir gıdayı tükettiğinizi düşünürken aslında kendiniz için ciddi anlamda bir kötülük yapmış olursunuz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal