Yumurta Diyabete Neden Olabilir

Protein deposu olarak anılan yumurtanın güçlü bir besin olduğu biliniyor. Gün içinde tüketilen bir veya birden fazla yumurtanın, kişilerdeki diyabet riskini artırabileceği tespit edildi.

16.11.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-13:53) Yumurta Diyabete Neden Olabilir

Özellikle içerdiği proteinlerle bilinen ve tok tutma özelliği olduğu için sıkça tercih edilen yumurtanın, yapılan bir araştırma doğrultusunda diyabet riskinin artırdığı ortaya kondu. 

NewsMedivalLifeSciences'ta yer alan habere göre, Güney Avustralya Üniversitesinin Çin Tıp Üniversitesi ve Katar Üniversitesi ile beraber yürüttüğü uzun süreli gerçekleştirilen araştırma yetişkinler üzerinden değerlendirildi. Çin’deki yetişkin bireyler üstünde yumurta tüketimi, 1991-2009 yılları arasında incelemeye alındı. Gün içinde bir ve birden fazla yumurta tüketen (50 gr kadar) kişilerde diyabet ihtimalinin yüzde 60 oranda yükseldiği tespit edildi. Güney Avustralya Üniversitesi Epidemiyolog ve  Kamu Sağlığı Uzmanı Dr. Ming Li, çalışmanın gerçekleştirildiği sıralarda, Çin’de sebze ile tahıl odaklı beslenen ve daha çok et, aperatif ve enerji veren gıdalara geçildiğini aktardı. 

Li aynı zamanda düzenli yumurta tüketen bireylerin oranının 2009 senesinde 1991'deki oranların neredeyse iki katına çıktığını aktardı. Düzenli olarak yumurta yiyenler ile diyabete yakalanma arasındaki bu bağın kadınlarda daha belirgin görüldüğü de belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal