Hünnap Meyvesinin Yararları

Hünnap ağacı, meyvelerinin yanı sıra dalları ve kabuklarıyla da geleneksel tıpta kullanılmış bir bitkidir. Hünnap meyvesinin birçok faydası bulunmaktadır. İşte hünnap meyvesinin faydaları…

07.08.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-14:24)

Hünnap meyvesinin birçok faydası bulunmaktadır. Zorlu hava koşullarına ve kendisine zarar verebilecek böceklere karşı dayanıklı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle toprak kayması ile mücadele çalışmalarında da kullanılmaktadır. Hünnap ağacı, meyvelerinin yanı sıra dalları ve kabuklarıyla da geleneksel tıpta kullanılmış bir bitkidir. İşte hünnap meyvesinin faydaları… 

Hünnap ağacı, nisan başından mayıs sonuna kadar sarı renkte olan çiçekler açar. Meyvesi iğdeye benzer, koyu kırmızı rengindedir. Hünnap ağacının meyvesini ilk defa yiyenler tadını elmaya benzetir.

Sert çekirdekli, iri zeytin formunda olan hünnap ülkemizde insanlar tarafından çok bilinmese de insan sağlığı için fazlasıyla öneme sahiptir. Çin'de pek çok kişi tarafından alternatif tıp yöntemi olarak kullanılan bu meyve sonbahar aylarında daha kolay bulunabilmektedir.

KANSERE KARŞI DOĞAL İLAÇ!

- İçeriğindeki pektin maddesi sayesinde solunum yolu problemlerine yakalanma riskini azaltır. 

- Antioksidan özelliği sayesinde karaciğerdeki toksinlerden arındırarak cilt problemlerine yakalanma riskinin azalmasına yardımcı olur. 

- Potasyum bakımından zengin olan hünnap düzenli tüketildiğinde vücudun potasyum ihtiyacının yüzde 70'ini karşılamaktadır.

- Düşük kalori miktarına sahip olan meyveler kategorisinde yer alan hünnap tokluk hissi vererek kilo vermek isteyenlerin yardımcı besini rolünü üstlenir. 

- İçerisinde bol miktarda fosfor bulunduran hünnap aynı zamanda kemik ve diş sağlığına da iyi geldiği bilinir. 


- İçerisinde C vitamini bulundurmasından dolayı kanser hastalıklarından koruyucu etkisi de bulunur.

- Hünnap meyvesinin içeriğinde fazlasıyla oranda müsilajlı maddeler bulunur. Bu maddeler suyla temas ettiklerinde şişip yapışkan bir jel kıvamı alır ve ortamın yüzeyini adeta bir kılıf gibi örter. Aynı zamanda yumuşatıcı etkiye de sahip olan müsilajlar solunum yollarındaki tahrişi gidererek rahatlama sağlar ve öksürüğü keser.

- Müsilaj maddelerinin bir başka özelliği de laksatif olmalarıdır. Bu sayede dışkının yumuşayarak daha kolay dışarı atılmasına yardım eder. Yüksek oranda su içermesi de kabızlığı önlemekte aldığı rolü belirleyen bir başka faktördür.

- Beslenme, cilt teması veya solunum yoluyla vücuda giren her şey sonunda kana geçer. Kan normal şartlarda kendini temizleme becerisine sahip olsa da aşırı derecede alkol tüketimi, hareketsizlik, çeşitli hastalıklar ve hava kirliliğine bağlı olarak kandaki toksik maddeler artabilir. Hünnap ise kanın içeriğindeki bu toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal