YSK itirazlar sonrası kararları açıkladı: 4 ilçede seçimler yeniden yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yapılan itirazlar neticesinde seçimlerin Kayseri'nin Pınarbaşı, Nevşehir'in Ürgüp ve Şanlıurfa'nın Hilvan ile Siverek ilçelerinde yeniden yapılmasına karar verildi.

07.04.2024-09:41 - (Son Güncelleme: 07.04.2024-09:41)

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerden sonra partilerden gelen itirazları inceledikten sonra seçimlerin yenileceği ilçeleri açıkladı. Buna göre YSK, Kayseri'nin Pınarbaşı, Nevşehir'in Ürgüp ve Şanlıurfa'nın Hilvan ile Siverek ilçelerinde seçimlerin tekrarlanmasına hükmetti.

4 ilçede seçimler yeniden yapılacak

TRT Haber’de yer alan habere göre; Kütahya'da İl Seçim Kurulu'nun geçersiz oyların yeniden sayılması kararına CHP'den itiraz geldi, ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu itirazı reddetti.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde de CHP, seçimlerin yenilenmesi kararına karşı çıktı. Ancak YSK, CHP'nin itirazını reddederek Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde ise MHP'nin itirazı sonuç getirdi. MHP, seçim sonuçları için İl Seçim Kurulu'na başvurdu ve yapılan değerlendirme sonucunda seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Yerel seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanacağı açıklandı.

YSK itirazlar sonrası kararları açıkladı: 4 ilçede seçimler yeniden yapılacak

Kırklareli'nin Büyükkarıştıran beldesinde ise "Kısıtlı iki kişinin oy kullandığı" gerekçesiyle seçimlerin yenilenmesi için başvuru yapıldı. İl Seçim Kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul ederek seçimlerin yenilenmesi yönünde karar aldı. 

Ayrıca Şanlıurfa'nın Hilvan ve Siverek ilçelerinde de seçimlerin tekrar edilmesine karar verildi.

Van’da seçilen aday yeterli bulundu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Yapılan değerlendirme sonucunda, Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğini taşıdığı belirlendi.

Seçimlerin ardından partilerin yaptığı başvurular aşama aşama inceleniyor. Takvime göre, il seçim kurullarının bugün saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kurullarının itirazlarını sonuçlandırması gerekiyor.

10 Nisan son gün

İtiraz süreci 10 Nisan'da sona erecek. İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK'ya başvuru süreci ise 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek.

14 Nisan saat 17.00'ye kadar da olağanüstü itirazlar yapılabilecek. Tüm itirazlar sonuçlandırıldıktan sonra kesin sonuçlar, Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal