YRP Ankara adayı Suat Kılıç kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeniden Refah Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç hangi görevlerde bulundu? Suat Kılıç hayatı ve biyografisi

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) yerel seçimlerde Ankara adayı olarak açıkladığı Suat Kılıç’ın hayatı ve siyasi kariyeri merak edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç’ın daha önce hangi görevlerde yer aldığı araştırılıyor. Peki YRP Ankara adayı Suat Kılıç kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeniden Refah Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç hangi görevlerde bulundu? İşte Suat Kılıç hayatı ve biyografisi…

10.02.2024-17:49 - (Son Güncelleme: 10.02.2024-17:49)

Mart ayı sonundaki yerel seçimlere tek başına girme kararı alan Yeniden Refah Partisi (YRP), İstanbul ve Ankara’da yarışacak olan adaylarını açıkladı. İstanbul’da Mehmet Altınöz’ü aday gösteren YRP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Suat Kılıç olacak. Peki YRP Ankara adayı Suat Kılıç Kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeniden Refah Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç hangi görevlerde bulundu? 

YRP Ankara adayı Suat Kılıç kimdir?

Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, 23 Temmuz 1972 tarihinde Samsun'da doğdu. İlköğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hukuk alanında avukatlık stajını Ankara Barosu'nda tamamladı. Kılıç aynı zamanda avukat, gazeteci ve yazardır, Kanal 7, NTV ve Kanal D gibi medya kuruluşlarında çalışmış ve sarı basın kartına sahiptir.

YRP Ankara adayı Suat Kılıç

Samsun Milletvekili olarak 22., 23. ve 24. Dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı ile AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. TBMM Başkanlık Divanı, Anayasa Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nde görev aldı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı. Bu dönemde, gençlik ve spor projeleri, spor tesisleri ve üniversite yurtları konularında önemli atılımlar gerçekleştirdi.

Üç dönem boyunca TBMM'de görev yapan Kılıç'ın milletvekilliği süreci, 3 Kasım 2002 seçimleriyle başlamış ve 7 Haziran 2015 seçimleriyle sona ermiştir. Suat Kılıç evli ve üç çocuk babasıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal