Yollar kilitlendi: İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 69'a ulaştı!

Megakent İstanbul, haftanın ikinci iş gününe yoğun trafikle uyanıyor. Bayram tatilinin ardından kente dönen vatandaşların etkisiyle trafik yoğunluğu yeniden arttı. İstanbul'da trafik durumuyla ilgili son bilgileri derledik.

16.04.2024-11:21 - (Son Güncelleme: 16.04.2024-11:33) Yollar kilitlendi: İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 69'a ulaştı!

Haftanın ikinci gününe yoğun trafikle başlayan İstanbul’un akışı şu şekilde açıklandı:

- Anadolu Yakası: D-100 kara yolunda Kartal ile Kadıköy arasında her iki yönde yoğun trafik akışı devam ediyor.

- Avrasya Tüneli: Hasarlı bir trafik kazası sonrası tünelde 2 şeridin kapanmasıyla tünel girişinde araç kuyrukları oluştu. Kazanın ardından ekiplerin müdahalesiyle kuyrukların azaldığı gözlendi.

- Köprüler ve Bağlantı Yolları: Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bağlantı yollarında yoğun trafik gözlemlendi.

- Anadolu Otoyolu: Sultanbeyli mevkisi ile Ataşehir Kavşağı arasında trafik yoğunluğu yaşandı.

- Avrupa Yakası: D-100 kara yolu Kadıköy istikametinde Edirnekapı, Haliç Köprüsü, Halıcıoğlu ve Çağlayan mevkisinde trafik yoğunluğu, Edirne istikametinde ise trafik akıcı seyretti.

- Batışehir: İstoç Kavşağı Tekstilkent yönünde meydana gelen zincirleme trafik kazası nedeniyle trafik akışı tek şeride düşürüldü.

İBB Cep Trafik Haritası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik haritasına göre, Avrupa Yakası'nda trafik yoğunluğu yüzde 54, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 69'a kadar çıktı. Kent genelinde ortalama trafik yoğunluğu yüzde 56 olarak ölçüldü.


Toplu taşımada da yoğunluk oluştu

Öte yandan, sabah saatlerinde mesaiye başlayan İstanbullular, metro, metrobüs, otobüs, Marmaray ve deniz taşıtları gibi toplu ulaşım araçlarında yoğunluk oluşturdu. Özellikle metrobüs, İETT ve tramvay aktarma istasyonlarında yolcular sıraya girerek güçlükle ilerledi. Turnike bölgelerinden metrobüse, metro veya otobüs duraklarına ulaşmaya çalışanlar için uzun kuyruklar gözlendi.

İstanbul'da yaşanan trafik yoğunluğu, vatandaşların erken hareket etmesi ve alternatif güzergahları tercih etmesiyle azaltılmaya çalışılıyor. Ancak kentteki trafik sorununun çözümü için alınması gereken önlemler ve yapılması gereken yatırımlar da göz ardı edilmiyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal