Yolda 2 Milyon Değerinde Pırlanta Kolye Buldu! Sahibine Teslim Etmesi İle Örnek Davranış Sergiledi

Bursa’da oto galericiliği yapan Rıfat Aybey, yolda bir kolye buldu. Kolyenin 2 milyon değerinde olduğunu öğrenen Aybey, bir an bile tereddüt etmeden sahibine teslim etti. Aybey, kolye sahibinin tepkisi karşısında üzüntüsünü dile getirdi.

04.12.2021-17:17 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-18:18) Yolda 2 Milyon Değerinde Pırlanta Kolye Buldu! Sahibine Teslim Etmesi İle Örnek Davranış Sergiledi

Bursa’da oto galericiliği işi ile uğraşan Rıfat Aybey, yolda yürüdüğü sırada, taşlı bir kolye buldu. Yerde bulduğu kolyenin gerçek olup olmadığını anlamak için mücevher işi yapan arkadaşına gösterdi. Arkadaşının yaptığı inceleme sonucunda kolye üzerinde 53 adet 7.8 kırat pırlanta olduğu tespit edildi. 

Kolyeye biçilen değer 2 milyon lira olduğunu öğrenen Aybey, sahibinin kolyeyi arayabilme ihtimaline karşı Kapalı Çarşı içerisindeki kuyumculara ve kolyeyi bulduğu yerde bulunan esnafa numarasını bıraktı. Birkaç gün sonra kolyenin kendisine ait olduğunu söyleyen biri ile telefon görüşmesi yapan Aybey, kolyenin sahibinin gerçekten o olduğuna emin olmak için oyaladı. Sahibinin o olduğuna emin olduktan sonra kolyeyi teslim etti. Kolye sahibi, Aybey’in yardımı karşısında teşekkür etmediği gibi, kolyeyi geç verdiği için tersledi. 

ESNAF ARKADAŞLARI TEBRİK ETTİ

Muhabirler tarafından aranan kolye sahibi, ‘Teşekkür mahiyetinde bir hediye verdiniz mi’ sorusuna cevaben, ‘Hayır. Niye vereceğiz ki?’ diyerek telefonu yüzlerine kapattı.  Bulduğu kolyeyi sahibine teslim etmesi ile örnek bir davranış sergileyen Aybey’i esnaf arkadaşları tebrik etti. 

KOLYESİNİ GETİREN ADAMI TERSLEDİ

Kolyenin sahibine ulaşmak için cebinden 500 TL harcadığı dile getiren Aybey, ‘Yol kenarında parlayan bir şey gördüm. Pastanenin yanında kolyeyi buldum ve kartımı bıraktım. Durumu anlattım. Bir şey düşüren varsa beni arasın dedim. Ben bunun ilk başta gerçek olduğunu anlamadım. Bunu pırlantacı bir arkadaşa gösterdim. Bana kolyenin 2 milyon değerinde olduğunu söyledi. Kolyenin üzerinde 53 adet taş vardı. Ben kapalı Çarşıda birkaç yere kartımı bıraktım. Sahibi bulundu, fakat kolyeyi bulduğum yerden cevap gelmeyince tereddütte kaldım. Sahibi olduğunu söyleyen kişiyi oyaladım. Teyit edince, gerçek sahibinin o kişi olduğunu anlayıp kolyeyi teslim ettim. Kişiye bir kaç soru sordum, emin olunca teslim ettim. Kolyeyi aldı. Yarın dükkânına uğrayacağım dedi. Gidiş o gidiş. Gelen giden yok. Bana herhangi bir hediye de vermedi. Bana, 'Bunu bana vermek zorundaydın. Sertifikalıydı. Satamazdın' gibi sözler sarf edince moralim bozuldu. Bana 'Pırlantacılara neden gösterdin' diye sordu. Ben de gerçek mi değil mi diye öğrenmek için gösterdiğimi söyledim. Teşekkür yerine tersledi’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal