YÖK'ten yurt dışı diplomalılara müjde: İlk 400'e doğrudan denklik!

YÖK, son dakika açıklamasında bulundu. Açıklamada "Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek" ifadeleri yer aldı. Ayrıca, ilk bin sıralamada bulunan üniversitelerden mezun olanlar için YKS'ye girme şartı da kaldırılacak.

29.03.2024-10:58 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-13:01) YÖK'ten yurt dışı diplomalılara müjde: İlk 400'e doğrudan denklik!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin önemli bir değişikliği duyurdu. Yapılan yeni düzenlemeye göre, sıralamalarda ilk 400 içerisinde yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Bununla birlikte, ilk 1000 içerisinde yer alan üniversitelerden mezun olanların da YKS'ye girme zorunluluğu olmayacak.


Öğrencilerin mağduriyeti giderilecek

YÖK Başkanı, yapılan düzenlemeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu adımın uluslararası düzeydeki eğitim standartlarına daha fazla uyum sağlamayı ve yurtdışında eğitim gören öğrencilerin mağduriyetini azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan ayrıca, sadece ilk bin içerisinde yer almayan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından mezun olanların YKS'ye girme ve başarı şartını yerine getirmek zorunda olacaklarını vurguladı.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal