YÖK’ten açıklama geldi: Üniversite sınavı kaldırılacak mı?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklaması gözler YÖK’e çevrilmişti. YÖK Başkanı Erol Özvar’dan konu hakkında açıklama geldi. İşte detaylar...

22.06.2023-12:20 - (Son Güncelleme: 22.06.2023-17:29)

Partisinin grup toplantısını gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşması sırasında üniversite sınavını kaldırmaya yönelik bazı ifadelerde bulunmuştu. Bahçeli’nin bu açıklaması sonrası milyonlarca öğrencinin aklında ‘’Üniversite sınavı kalkıyor mu?’’ sorusu yankılanmaya başlamıştı. Tartışmalar devam ederken merak edilen açıklama Yükseköğretim  Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan geldi.

Üniversite sınavı kaldırılacak mı?

Ensonhaber’in yer verdiğine göre; YÖK Başkanı Özvar, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle Hacettepe Beyaz Ev'deki görüşmesinde, Bahçeli'nin gündeme getirdiği konunun şu an gündemde olmadığını belirtti.

Özvar, "Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizlere bir talimatı olursa biz bu konuda çalışabiliriz. Bizim şu anda herhangi bir hazırlığımız yok." dedi.

Üniversite Sınavı Kalkacak Mı

"Cumhurbaşkanı'mızın bizlere bir talimatı olursa, biz bu konuda çalışabiliriz"

Özvar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir." açıklamasının hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

Dünyada üniversiteye seçme ve yerleştirme usulleri farklı olabiliyor.

Bazı ülkelerde herhangi bir genel sınav yapılmıyor.

Çocuklar ilk, orta eğitimi boyunca ortaya koydukları akademik başarıyla üniversitelere müracaat ediyorlar, üniversiteler kendi içinde bu öğrencileri değerlendirerek seçim yapabiliyor.

Bizim gibi ülkelerde de genel bir üniversite giriş sınavı yapılıyor. Bizde yapılmasının sebebi üniversiteye erişmek isteyen aday sayısının çokluğu.

Burada tabii siyasilerin iradesi önemlidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizlere bir talimatı olursa, biz bu konuda çalışabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konuda bir iradesi olursa, sınavlar konusunda alternatif çalışmalar yapabiliriz.

"Bizim şu anda herhangi bir hazırlığımız yok"

Üniversite sınavının kaldırılmasına ilişkin bir gündemlerinin şu an olmadığını bildiren Özvar, şu şekilde konuştu:

Bu sistemin bir bütün olarak inşa edilmesi lazım. Bütün ortaöğretim ve yükseköğretimi bir bütün olarak değerlendirerek ancak yapabileceğimiz bir iştir bu. Bizim şu anda herhangi bir hazırlığımız yok. Biz önce 2023 yerleştirme işlemlerini tamamlamak, ondan sonra neticeyi görmek istiyoruz.''

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal