Yoklama kaçaklarına bedelli askerlik şartları neler? Bakaya kalanların bedelli askerlik için kaç lira ödeyecek?

Yoklama kaçağı olup bedelli askerlik için başvuru yapanların merak ettikleri gündeme gelmeye devam ediyor. Yoklama kaçağı olanlar bedelli askerlik yapabilir mi sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi verdi. Yoklama kaçağı olanlara bedelli askerlik nasıl olacak? Yoklama kaçağı bedelli askerlik yapabilir mi?

24.05.2022-07:44 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-07:44) Yoklama kaçaklarına bedelli askerlik şartları neler? Bakaya kalanların bedelli askerlik için kaç lira ödeyecek?

Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoklama kaçağı olanlara sevindirici haberi verdi. Alınan karar üzerine yoklama kaçağı olanlarda bedelli askerlik yapabilecek. Bu durumda yerine getirilmesi gereken durumlar göz önünde bulundurulmaya başlarken şartlar ve ücret ise merak konusu oldu. Yoklama kaçağı bedelli askerlik şartları nelerdir? Yoklama kaçağı olanların bedelli askerlik yapması durumunda neler yapması gerekir? İşte bütün detaylar haberimizde yer almaktadır

''Askerlik şubelerine başvurabilirler''

Kabine Toplantısı'nda alınan karar üzerine yoklama kaçağı olan gençlere bedelli askerli şansı doğdu. Konu hakkında açıklama yapan Erdoğan, yoklama kaçağı olan gençlerin askerlik şubesine giderek bedelli askerlik başvurusunda bulunabileceklerini duyurdu. Bedelli askerlik ücreti ise kişinin kaçma yılına göre değişkenlik gösterecektir.

Yoklama kaçağına bedelli askerlik geldi.

3 yıllık bakaya ne kadar bedel ödeyecek?

Recep Tayyip Erdoğan'ın geçler için alınan yeni yasayı duyurması üzerine bedelli askerlik için ne kadar ödeneceği merak konusu oldu. 1, 2 ve 3 yıl üzeri bakaya ne kadar ödeneceğine yanıt aranmaktadır. Güncel bedelli askerlik ücreti 55 bin 194 TL olurken 1 yıllık bakaya için tutarın %10 değerinde artışı yaşanırken ücret 60 bin TL'yi bulması bekleniyor. 2 yıllık bakaya için ise %20 fazla ödeme yapılırken 3 yıl ve üzeri için farklı bir yol izleneceği belirtildi. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal