YÖKDİL Ne Zaman, YÖKDİL Başvuru Tarihleri Nedir?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil YÖKDİL 2022 sınavının ne zaman yapılacağı belli oldu. Sınava hazırlanan on binlerce aday YÖKDİL sınav tarihini merakla bekliyordu. Peki, YÖKDİL geçerlilik süresi nedir, sınav ücreti ne kadar?

04.02.2021-17:36 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-13:54) YÖKDİL Ne Zaman, YÖKDİL Başvuru Tarihleri Nedir?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı başvuruları için geri sayım başladı ve binlerce aday tarafından merakla beklenen 2022 YÖKDİL sınav tarihi ÖSYM Sınav Takvimi'nin açıklanmasıyla belli oldu. ÖSYM, 2022 yılında gerçekleşecek olan YÖKDİL sınavının başvuru, sınav ve sonuç tarihlerini içeren takvimi paylaştı. İşte detaylar…

NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2022-YÖKDİL/1 oturumu 13 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2022-YÖKDİL/2 oturumu 28 Ağutos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde uygulanacak.

BAŞVURU TARİHLERİ

YÖKDİL 1 için başvurular, 21 Ocak 2022 tarihinde başlayacak ve 31 Ocak 2022 tarihinde sona erecek. Geç başvurular ise 8 Şubat 2022 tarihinde yapılabilecek.

YÖKDİL 2 için başvurular, 6 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak ve 18 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek. Geç başvurular ise 26 Temmuz 2022 tarihinde yapılabilecek.

SINAV MERKEZLERİ 81 İLDE YER ALACAK!

ÖSYM başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada sınav giriş yerlerinin sınırlı olduğu YÖKDİL sınavı için müjdeli bir haber verdi. Aygün sosyal medyadan yaptığı açıklamada;

"Bu yıla kadar 41 ilde 47 sınav merkezinde uyguladığımız YÖKDİL’i bu yıldan itibaren 81 ilde 89 sınav merkezinde gerçekleştireceğiz. Adaylarımıza hayırlı olsun." dedi.

HES KODU ZORUNLU MU?

Başvuruda HES kodu bilgisi alınacak. Bundan dolayı adayların, başvuru işlemi yapmadan ya da başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmeleri gerekiyor. Adaylar, HES kodunun nasıl alabilecekleri bilgisine Sağlık Bakanlığı 'https://hayatevesigar.saglik.gov.tr' internet adresinden ulaşabilecek.


YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı YÖKDİL sınava girecek adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil seviyelerini belirlemeye yönelik, yabancı dil yeterliliği almak için düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. 2019 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

YÖKDİL GEÇERLİLİK SÜRESİ NEDİR?

YÖKDİL sınav puanı, yüksek lisans ya da doktora başvurusu için kullanılacaksa aynı YDS ve ALES sınavlarında olduğu gibi geçerlilik süresi 5 yıl olacaktır. Ancak öğretim üyeleri ve doçentlik unvanı başvurusu için geçerlilik tarihi bulunmamaktadır.

YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav ücretleri ÖSYM sınavının niteliğine ve sınav şekline göre değişiklik gösterebilmektedir. 2021 yılı için YÖKDİL sınav ücreti adaylardan 145 TL olarak talep edilmiştir. 2022 yılı için bir değişiklik olmadığı sürece sınav ücreti 145 TL olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal