Yoğurdun Sulanmaması İçin Ne Yapılır?

Yoğurdun üstünde oluşan sarımsı renkteki suyun sağlığımız açısından faydalı olduğu biliniyor ancak çoğumuz yoğurt yerken sulanmasını istemeyiz. Peki yoğurdun sulanmaması için ne yapabiliriz?

26.02.2019-17:05 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-17:01) Yoğurdun Sulanmaması İçin Ne Yapılır?

Yoğurdun üstünde oluşan sarımsı renkteki suyun sağlığımız açısından faydalı olduğu biliniyor ancak çoğumuz yoğurt yerken sulanmasını istemeyiz. Peki yoğurdun sulanmaması için ne yapabiliriz? İşte detaylar...

YOĞURDUN SULANMAMASI İÇİN YÖNTEMLER

- Yoğurdu sallar hareketlerle çok fazla hareket ettirmeyiniz. Sallanan yoğurt kabı sulanmaya meyilli olur. Bu nedenle taşırken dikkat etmekte fayda var.

- Yoğurdu kaba koyarken metal, gümüş veya plastik kaşık kullanmayınız. O yapıda malzemeler yoğurdun sulanmasına yol açabilir. Tahta kaşık değdirerek yoğurt kullanmanız önerilir.

- Yoğurdu kullanacağınız zaman yüzeyinden sıyırarak alınız. Diklemesine alıp boşluk bırakırsanız yoğurt çabuk sulanacaktır. Boşluk açıldıysa bile yoğurt takviyesi yaparak kapatabilirsiniz.

- Yoğurdu kapatmadan önce havlu kağıdı kapağın arasına sıkıştırınız. Havlu kağıt sayesinde yoğurdun sulanmasını öneleyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal