Beslenmeyle İlgili Doğru Sandığımız Yanlışlar

Hepimiz hızlı kilo vermek ve fit olmak istiyoruz. Bunun için kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyoruz. Peki bu doğru sandığımız bilgiler geçekten doğru mu? Diyetisyen Ferdi Öztürk, bu konuda bazı açıklamalarda bulundu.

26.02.2019-16:50 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-17:05) Beslenmeyle İlgili Doğru Sandığımız Yanlışlar

Hepimiz hızlı kilo vermek ve fit olmak istiyoruz. Bunun için kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyoruz. Peki bu doğru sandığımız bilgiler geçekten doğru mu? Diyetisyen Ferdi Öztürk, bu konuda bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Sabahları Limonlu Su İçmek

Sabahları limonlu su içmenin zayıflattığına inanırız. Diyetisyen Ferdi Öztürk, aç karnına limonlu su veya sirkeli su içmenin zayıflattığı görüşü toplumuzda çok yaygın fakat en büyük efsanelerden biri diyerek şu açıklamalarda bulundu: “Zayıflatıcı etkisi olduğuna dair bilimsel hiçbir dayanağı yoktur. Bağışıklık sistemini güçlendirip güne zinde başlamanıza yardımcı olur fakat zayıflatmaz.”

Yumurta Kolesterolü Yükseltir

Diyetisyen Ferdi Öztürk, yumurtanın yıllardır kolesterolü yüksek beslenmenin sembolü olarak kabul edilmiş ve tüketimi kardiyovasküler sağlık açısından tartışma konusu olduğunu ifade ederek, “Yapılan çalışmalar günde 1 yumurta tüketen kişilerde serumda ki toplam kolesterol, LDL kolesterol ,HDL kolesterol ve trigliserit seviyelerinin etkilenmediğini bildirmiştir. Kolesterol artışına sebep olur düşüncesiyle bugün istenen seviyede olmayan yumurta tüketimi insan beslenmesi açısından son derece önemlidir” diye konuştu.

Akşam 18.00'dan Sonra Yemek Yenmez

Akşam yemek yeme saatinin tamamen kişinin yaşam tarzı, iş saatleri, uyku düzeni ile alakalı olduğunu belirten Öztürk, “Gece vardiyasında çalışan veya geç kalkıp geç uyuyan bir insan için akşam 18.00’dan sonra bir şey yeme demek doğru değildir. Örnek verecek olursak eğer birey gece 4.00 da uyuyorsa en son 00.00-01.00 arası bir şey yemelidir. Önemli olan kişinin yatmadan 3-4 saat önce yemekle ilişkisini kesmesi, midesini dinlendirmesi ve yatana kadar su tüketimini ihmal etmemesidir” dedi.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal