Yoğun kar eğitime engel oldu: Okullar 1 gün tatil edildi!

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaşanan olumsuz hava koşulları, okullarda tatil edilmesine sebep oldu. Yüksek kesimlerde etkisini gösteren yoğun kar yağışı, taşımalı eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesine yol açtı.

15.03.2024-12:06 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-14:40) Yoğun kar eğitime engel oldu: Okullar 1 gün tatil edildi!

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yurdun bazı bölgelerinde görüş mesafesinin düştüğü gözlemleniyor. Bu durum, okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda soru işaretlerine neden olurken, bir ilimizde okullar kar engeline takıldı. Kar yağışının etkisiyle eğitim-öğretime ara verilmesi, öğrenci ve veliler tarafından merakla bekleniyor.

Görüş mesafesinin düşmesiyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

Erzincan'da gece saatlerinde başlayan aralıklı yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışı ve sisli hava koşullarına neden oldu. Özellikle Erzincan-Sivas kara yolunun Kızıldağ ve Sakaltutan Geçidi'nde, görüş mesafesi zaman zaman sadece 15 metreye kadar düştü. Kar yağışı, zeminde de etkisini göstermeye başladı. Ağır tonajlı araçların yoğun olarak kullandığı Kızıldağ Geçidi'nde, kar yağışının etkisiyle yavaş ve dikkatli bir şekilde seyir halinde ilerledikleri gözlemlendi. Geçit noktalarında, karla mücadele çalışmaları yapan karayolları ekipleri, yolların açık kalması için önlemler aldı.

Öte yandan, Erzincan'ın Refahiye ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle taşımalı eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı. Refahiye Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, 15 Mart 2024 Cuma günü için taşımalı eğitim-öğretime bir günlük ara verilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi. Ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personellerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal