Seçim günü düğün salonları açık mı 2024? Yerel seçim günü düğün yapmak yasak mı?

Yaklaşık 2 hafta sonra yapılacak olan yerel seçimlerde milyonlarca vatandaş sandık başında olacak. Bazı vatandaşlar ise seçim günü düğün salonlarının açık olup olmayacağını merak ediyor. Bu kapsamda Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim yasakları da araştırılıyor. Peki Seçim günü düğün salonları açık mı 2024? Yerel seçim günü düğün yapmak yasak mı? İşte detaylar…

15.03.2024-11:49 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-11:49)

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) daha önce açıkladığı seçim yasakları sonrasında seçim günü hangi işletme ve kurumların açık olacağı merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaşın 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde sandık başında olacağı için çok sayıda kurum ve işletmenin kapanacağı tahmin ediliyor. Peki Seçim günü düğün salonları açık mı 2024? Yerel seçim günü düğün yapmak yasak mı? 

Seçim günü düğün salonları açık mı 2024?

YSK'nın kararıyla seçim günü uygulanacak yasaklar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise sadece yemek servisi yapılacak. Bununla birlikte, 31 Mart yerel seçimlerinde saat 18.00'den sonra düğünler düzenlenebilecek.

Seçim günü düğün salonları açık mı 2024? Yerel seçim günü düğün yapmak yasak mı?

Seçim günü yasakları neler?

Seçim yasaklarında yeni bir düzenleme geldi! Artık oy verme gününde saat 18.00'den sonra düğün yapmak serbest olacak. Bu değişikliğe göre, seçim günü sabah saat 06.00 ile gece saat 23.59 arasında alkollü içki satışı ve içkili mekanlarda alkollü içki tüketmek yasaklanacak.

Ayrıca, oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi umumi eğlence mekanları kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise sadece yemek servisi yapılacak. Seçim günü güvenliği sağlamakla görevlendirilen kişiler dışında hiç kimse, Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinin f bendinde belirtilen silahları (ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, kesici-delici aletler, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler) taşıyamayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal