Yoğun iş temposu zihnimizi dumur ediyor: Uzman isimden önemli tavsiyeler!

Psikolog İlayda Kutevu, çevreniz ve ailenizle; sağlıklı, güçlü ve iyi ilişkiler kurmanın ayrıca sosyal etkinliklere katılmanın zihinsel sağlığı olumlu yönde desteklediğini açıkladı. Zihinsel sağlığı korumanın ve dinç kalmanın ipuçlarını sizler için araştırdık. İşte detaylar…

09.02.2024-12:37 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-12:37) Yoğun iş temposu zihnimizi dumur ediyor: Uzman isimden önemli tavsiyeler!

Medicana Çamlıca Hastanesi'nden Psikolog İlayda Kutevu konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, ‘‘Gün içerisinde yoğun tempoda çalışanlar, öfke, sabırsızlık ve huzursuzluk gibi olumsuz duyguları daha çok deneyimlerken nezaket, saygı, dostluk gibi olumlu duyguları daha az deneyimliyor’’ dedi. 

Yoğun tempoyu düşürtmek gerek!

Zihin dinç tutmanın ipuçları

Yoğun temponun çalışanların potansiyellerini ortaya koymalarına engel olduğunu ve ayrıca yüksek verime de ulaşılamayacağını belirten Kutevu, zihinsel açıdan dinç bir yapıya sahip olunması isteniliyorsa, çalışanların potansiyellerini ortaya çıkarmada yardımcı olunması gerektiğini vurgulayarak, bunun da başlıca yolu tempoyu yavaşlatmadan geçtiğini ifade etti. Kutevu, yoğun çalışma koşullarında beden sağlığını korumanın, verimli bir iş deneyimi için gerekli şartlardan biri olduğunu aktararak, işverenlerin ve yöneticilerin iş yerinde takım çalışması oluşturması ve toplantılar düzenlemesinin çalışanların psikolojik iyi oluş halini destekleyeceğini söyledi.

Zihinsel sağlık için tavsiyeler!

Zihin dinç tutmanın ipuçları

Belirli aralıklarla kısa molalar vermenin zihinsel yorgunluğa iyi geldiğini aktaran Kutevu, şunları kaydetti: "Düzenli egzersiz, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı artırabilir. Dengeli ve besleyici bir diyet, zihinsel performansın artmasına da katkı sağlayacaktır. Yeterli ve kaliteli uyku, zihinsel açıdan dinç olmanın önemli bir parçasıdır. Zihinsel sağlığı iyileştirmek için meditasyon ve derin nefes egzersizleri yapmak fayda sağlayıcıdır. İşleri parçalara ayırmak, öncelemek ve hedeflere odaklanmak, daha etkili bir çalışma süreci sağlayabilir."

Çevrenizle olan ilişkinize özen gösterin!

Kutevu,  çevrenizdeki insanlarla iyi sosyal ilişkiler kurmanın ve zaman zaman sosyal etkinliklere katılmanın ruhunuza ve zihninize iyi geleceğinin altını çizerek sözlerine şu şekilde sürdürdü: "İşinizin yanı sıra kendinize de kaliteli zaman ayırmaya özen gösterin. Teknoloji molası vermek, gözlerin ve zihnin dinlendirilmesine katkı sağlar. İş ve kişisel yaşam arasında denge kurmaya özen gösterin. Kendinize makul sınırlar koyun ve gerektiğinde 'hayır' demeyi öğrenin." 


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal