YKS sınavında yurttan manzaralar! Heyecan ve stres hakimdi!

3 milyonu aşkın üniversite öğrenci adayının katıldığı sınav, saat 10.15 itibariyle başladı. 40 matematik, 40 Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji, 5 felsefe, 5 din kültürü, 5 tarih ve 5 coğrafya sorularıyla toplamda 120 sorunun sorulduğu sınav 165 dakika sürdü.

18.06.2022-14:06 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-14:06)

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ilk oturumu olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) için üniversite öğrenci adayları sınav merkezlerine giriş saat 10.00'da son buldu. 3 milyonu aşkın üniversite öğrenci adayının katıldığı sınav, saat 10.15 itibariyle başladı. 40 matematik, 40 Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji, 5 felsefe, 5 din kültürü, 5 tarih ve 5 coğrafya sorularıyla toplamda 120 sorunun sorulduğu sınav 165 dakika sürdü. 

Heyecan hakimdi

Kızı sınava girecek olan Gündüz Teyin, heyecanlı olduğunu dile getirerek “Hayırlısıyla güzel sonuç bekliyoruz. Heyecanlı olduğu için yanında durmak istedik. Tempolu düzenli bir şekilde çalıştı. Bir şeyler bekliyoruz ama kısmet artık. Bizde de heyecan var. Herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hedefine ulaşacağından emin olan  Emir Ünel isimli  öğrenci, “Sınava her gün deneme çözerek hazırlandım. Sürekli tekrar yaptım. Bu akşamda yarınki sınav için tekrar yapacağım. Hedefim yazılım mühendisliği. Bugün genel olarak öğrenciyi deneme tabanlı sorular çıkacak. Bilgi değil de daha çok öğrencinin zekasını ölçen sorular çıkacak. Hedefime ulaşacağımı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Saatler öncesinde geldiler

Afyonkarahisar'da YKS sınavı sorunsuz bir şekilde başladı. YKS'nın Temel Yeterlilik Alanında 21 bin 444, Alan Yeterlilik Alanında 13 bin 907 ve Yabancı Dil Alanında ise 832 aday vardı. 5'i ceza evi olmak üzere toplamda 120 sınav merkezinde başlayan sınavda toplamda 5 bin 166 kişinin görev aldığı belirtildi. Sınava girecek adayların hayli heyecanları oldukları gözlenirken, büyük bir kısmının sınava girecekleri okullara saatler öncesinde geldikleri dikkatlerden kaçmadı.

Saatler öncesinde geldiler

Veliler okul bahçesinde adeta ter döktü

Gaziantep'te Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın  ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi  sınavı maratonu başladı. İki yıl aradan sonra ilk kez maskesiz düzenlenen sınavda binlerce öğrenci sınıflarda ter dökerken velileri ise okul önlerinde ter döktü. Havanın aşır sıcak olmasından dolayı ağaçların gölgesine sığınan veliler okul önlerinde çocuklarının başarılı olması için dua etti.

Adeta depar atılar

Adana'da YKS'nin 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne girecek olan üniversite öğrenci adayları adeta koşup depar atmalarına rağmen sınava geç kaldılar. Milyonlarca öğrencinin gireceği  Temel Yeterlilik Testi bugün saat 10.15'te başladı. Sınav öncesi heyecanlı adaylar ve heyecanlı veliler okul bahçelerini doldurdu. Adaylar ve veliler sınav saatinin gelmesini heyecan ve stresle beklerken, Öğrenci adayların saat 10.00'a kadar salona girmeyip ders çalıştıkları kaydedildi. Saat 09.55'den sonra merkez Seyhan ilçesine bağlı Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesi ve Danışment Gazi Anadolu Lisesi'ne gelen öğrenciler sınav saatinden hemen önce okula girebilmek için adeta depar attı. Ancak sınava yetişemeyenlerde vardı.

Sınava alınmadı

Bitlis Eren Üniversitesi'nde YKS'ye girecek olan Hira Nur Yalçın, kimliğini unuttuğu için ve saat 10.00'da kapılar kapandığı için sınava dakikalar kala içeriye alınmadı. Hiranur'un annesi Zehra Yalçın ise kimliğini unutan kızının sınava alınması için görevlilere yalvardı. Ağlayan anne Yalçın, kızının sınava alınmaması üzerine uzun süre üniversitenin kapısından ayrılamadı. Dakikalarla sınavı kaçıran Hira Nur Yalçın ise kısa süreli baygınlık geçirdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal