YKS sınav başvuru parası hangi bankaya yatırılacak? YKS son başvuru tarihi ve sınav ücreti son tarihi

ÖSYM 2022 yılına ait takvimine göre YKS sınav başvurularının ne zaman başladığı ne zaman sona erdiği, hangi tarihlerde sınavın yapılacağını açıkladı. YKS son sınav başvuru tarihi nedir? YKS sınav ücreti ne kadar? YKS sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak? İşte detaylar.

01.03.2022-23:01 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-23:04) YKS sınav başvuru parası hangi bankaya yatırılacak? YKS son başvuru tarihi ve sınav ücreti son tarihi

YKS sınav başvurusu ne zaman? YKS sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak?

YKS'ye girecek olan adaylar 11 Şubat 2022 tarihinden itibaren https://ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM mobil işlemlerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. 

ÖSYM 2022 takvimine göre YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde olacaktır. TYT (Temel Yeterlilik Testi) 18 Haziran 2022 tarihinde, AYT (Alan Yeterlilik Testleri) ise 19 Haziran 2022 tarihinde yapılacaktır. Öğleden sonra oturumda YDT (Yabancı Dil Testi) yapılacaktır. 

yks sınav başvuru

YKS sınav başvuru tarihi ne zaman sona eriyor?

YKS sınav başvuruları 11 Şubat 2022 tarihinde başlayıp 7 Mart 2022 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. 

YKS sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak?

Her oturum için sınav ücreti 115 TL'dir. 

Ödeme yapılacak yerler; Akbank tüm şubeleri, internet bankacılık ve ATM'lerden (KKTC'den başvuru yapacaklar hariç), Finansbank tüm şubeleri ve internet bankacılığı ile ATM'lerden (KKTC adaylar hariç), Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM'ler ve internet bankacılığı (KKTC adaylar hariç), Halkbank şubeleri,ATM, internet bankacılık (KKTC adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC adaylar hariç), ING bank tüm şubeleri ve internet bankacılık (KKTC adaylar hariç), Vakıf Katılım Bankası şube ve ATM  (KKTC adaylar hariç), İş Bankası şube, ATM ve mobil bankacılık, internet bankacılık (KKTC adaylar hariç), Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (şube ve ATM'lerden ücret yatırılmamaktadır.) 

Adayların sınav başvurularında ya da sınav başvuruları için başvuru merkezlerine gitmeden HES kodu almaları zorunludur. HES kodunu Sağlık Bakanlığı https://hayatevesigar.saglik.gov.tr adresinden alabilirsiniz.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YKS
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal