ÖSYM YKS başvuruları ne zaman bitecek? 2022 YKS başvuru ve sınav takvimi

Üniversite sınavına girecek birçok öğrencinin gündeminde YKS başvurularının ne zaman biteceği yer alıyor. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav, Haziran ayında yapılacak. Peki, YKS başvuruları ne zaman bitecek? İşte 2022 YKS başvuru ve sınav takvimi...

01.03.2022-18:46 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-19:47) ÖSYM YKS başvuruları ne zaman bitecek? 2022 YKS başvuru ve sınav takvimi

Üniversite sınavına girecek olan birçok öğrencinin gündeminde bulunan konulardan biri olan "YKS başvuruları ne zaman bitecek" başlığı araştırılmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek olan YKS başvuru süreci hala devam ediyor. YKS başvuruları, AİS sistemi ya da e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilirken; başvuruların tamamlanması için başvuru ücretlerinin belirlenen bankalara yatırılması gerekiyor.

YKS başvuruları ne zaman bitiyor

YKS başvuruları ne zaman bitecek? 

YKS'ye hazırlanan birçok öğrenci üniversite hayatlarına ilk adımlarını atacakları için heyecanlanırken, sınav başvuru tarihlerinin de ne zaman sona ereceğini merak ediyor. YKS başvuruları 11 Şubat 2022 tarihinde başlamıştı. Hala devam eden başvuru süreci 7 Mart 2022 tarihinde son bulacak. Başvuru işlemlerini tamamlayanların, YKS başvuru ücretlerini en geç 8 Mart 2022 tarihine kadar belirtilen bankalar ya da internet üzerinden yatırması gerekmektedir.

2022 YKS ne zaman? 

Birçok öğrencinin heyecanla beklediği sınav Haziran ayında gerçekleşecek. Sınav sonuçları ise gerçekleşen sınav tarihinden bir ay kadar sonra yani 20 Temmuz'da açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM AİS sistemi üzerinden öğrenebilecek. 

2022-YKS 1. Oturum (TYT) 18 Haziran 2022 tarihinde, 

2022-YKS 2. Oturum (AYT) 19 Haziran 2022 tarihinde,

2022-YKS 3. Oturum (YDT) 19 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. 

ÖSYM YKS başvuruları ne zaman bitecek

Baraj puanı kaldırıldı 

Yükseköğretim Kurulu'nun web sitesinde YKS hakkında yayımlanan açıklamalara göre 2022 yılında gerçekleşecek YKS'den itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulamasının kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, 

"Alınan yeni kararlara göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırılmıştır.” ifadelerine yer verildi. 

2022 yılından itibaren sınav puanı hesaplamaları, alınan mevcut puanın üzerine adayların ortaöğretim başarı puanları da eklenerek hesaplanacaktır. Adaylar, geçmiş senelerde olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla, puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanı elde edeceklerdir.  

TYT sınav puanının hesaplanması için Temel Matematik Testi veya Türkçe Testi'nden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartının uygulanmaya devam edeceği bildirilen açıklamada TYT puanı olmayan veya hesaplanmayan adaylar diğer sınavlara girmiş olsa dahi sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanlarının hesaplanmayacağı aktarıldı. Açıklamanın devamında ise şu sözlere yer verildi: 

"SAY, SÖZ ve EA puan türündeki sınav puanlarının hesaplanması için gerekli olan ilgili puan türüne ilişkin AYT'deki iki testin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı ile DİL puan türündeki sınav puanının hesaplanması için gerekli olan Yabancı Dil Testi'nden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı uygulanmaya devam edecektir." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal