YKS ertelenecek mi, ne zaman yapılacak? 2023 YKS depremden dolayı ertelenir mi?

Binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Kahramanmaraş depremi sonrası Türkiye genelinde tüm eğitim kademelerinin 20 Şubat’a kapalı kalmasına karar verilmişti. Öğrenciler bu durumun YKS’nin ertelenmesine sebep olup olmayacağı konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Peki YKS ertelenecek mi, ne zaman yapılacak? 2023 YKS depremden dolayı ertelenir mi? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

09.02.2023-17:19 - (Son Güncelleme: 09.02.2023-17:19) YKS ertelenecek mi, ne zaman yapılacak? 2023 YKS depremden dolayı ertelenir mi?

Kahramanmaraş’taki 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremden dolayı ülke genelinde eğitime 20 Şubat’a kadar ara verilmişti. Bu karar üzerine Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi ülke genelinde yapılacak olan sınavları ertelenip ertelenmeyeceği araştırılıyor. Peki YKS ertelenecek mi, ne zaman yapılacak? 2023 YKS depremden dolayı ertelenir mi?

2023 YKS depremden dolayı ertelenir mi?

Bu sene yapılacak olan YKS’nin deprem nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceği konusunda ÖSYM’den resmi bir açıklama yapılmadı. Deprem sürecinin gidişatına göre yeni gelişmeler yaşanma ihtimali yüksek görülüyor.

YKS Ertelendi

YKS ne zaman?

2023 YKS’nin hangi tarihte gerçekleşeceği konusunda da ÖSYM’nin resmi bir açıklaması bulunmasa konu hakkında yapılan şu açıklama oldukça dikkat çekti:

"Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal