Yıpranan Saçlar için Bakım Önerileri

Zaman içerisinde saçlarımız boyadan, ısı ile yaptığımız şekillerden veya yaz ise güneş ve denizin, havuzun etkilerinden kurur ve yıpranır. Ayrıca hava kirliliği veya gün içerisinde yaptığımız stres bile saçlarımızın sağlığına etki etmektedir. Peki bu yıpranan saçlar için bakım önerileri nelerdir?

23.06.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:40) Yıpranan Saçlar için Bakım Önerileri

Saçlarımızın gidişatı da kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Örneğin kuru ve yıpranmış saçları olan kişilere duştan sonra saç bakım kremleri sürmeleri önerilirken yağlı ve ince telli saçları olan kişilere ise ılık duyla duş almaları söylenir. Bu sebepten dolayı saçınızı iyi tanıyıp, saçınızın ihtiyacına göre bakım yapmanız çok önemlidir. Şampuanınızı bile bunlara göre seçmelisiniz. Unutmayın bakımın ilk maddesi temizliktir bu yüzden sık sık kullandığınız şampuanınız kesinlikle saçınızın ihtiyacını karşılamalı ve size uygun hizmet etmelidir. Yıpranan saç için bakım önerileri yazımızda birazda yıpranmış saçlardan bahsetmek istiyorum;

Yıpranan Saçlara Ne İyi Gelir?

Saçlarımızı güzelleştirmek için aslında farkında olmadan saçımıza zarar veren birçok yöntem uyguluyoruz düzleştirme, boyama gibi. Bu gibi durumlarda maalesef kısa zamanda saçımız yıpranıyor. Ve saçlarımızı tekrar güçlendirmek ve sağlıklı hale getirmek için ise 4-5 ay gerekiyor. Bir süre saç şekillendirici aletten uzak durup mümkünse saçınıza çok fazla boya sürmemelisiniz. Saç kurutma gibi ürünleri de uzaktan tutup kullanmalısınız. Bu bilgilerden sonra yıpranan saçlar için bakım önerileri yazımızda size birazda saça iyi gelen karışımlardan bahsetmek isteriz;

Saça iyi gelen karışımlar

Bu karışımlar arasında saça çok iyi gelen iki temel madde yer alıyor. Zeytinyağı ve sarımsak. Ayrıca Hindistan cevizi kürü saçınızı besleyip nem verirken Aleovera saç maskesi veya jojoba yağı da saçınızı yanmalara karşı koruduğu gibi kırıkların oluşmasını da önleyecektir.

Boyadan Yıpranan Saça Ne İyi Gelir?

Eğer saçınızı çok boya kullanıp veya çeşitli açıcılar kullanıp yaktıysanız yine birçok kür tarifi yardımınıza koşacaktır. Bunlardan en bilinen ve işe yarayanı ise sarımsaklı şampuan kullanımıdır. Ayrıca duşta saçlarınızı yıkadıktan sonra zeytinyağı sürüp biraz bekletip tekrar duruladığınızda çok güzel, yumuşak ve sağlıklı saçlara kavuşacaksınızdır. Ve son olarak aloeveranın mucizevi yararlarından faydalanıp saç maskesi yaparsanız saçınıza nem verecek ve kuruluğunu alacaktır.

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin yapılması gereken bakımlar?

Kuru ve yıpranmış saçlarınız içinse bakım kremleri kullanmalısınız. Duştan sonra Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı gibi yağlarla saçınıza nem takviyesi yapabilirsiniz.

Son olarak sıra geldi yıpranan saçlar için bakım önerileri yazımızda bir maske tarifi vermeye.

Malzemeler

• 1 adet muz

• 1 adet yumurta

• 1 çorba kaşığı bal

• 5 kaşık zeytinyağı

• 5 kaşık süt

Verdiğimiz malzemeler bir kase de güzelce homojen hale gelene kadar karıştırarak saçınıza uygulayın ve 20 ile 30 dakika arasında bekletin. Ardından bol su ile yıkayın ve maskenizi hafta da bir tekrarlayın. Yıpranan saçlar için bakım önerileri yazımızın sonuna geldik sizde araştırmalarımızı okuyarak saçınızı kurtarmayı unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal