Yılmaz Vural'ın Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Antalyaspor'un hocası Nuri Şahin için söylediği sözler çok konuşuluyor!

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural son yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Vural'ın özellikle Medipol Başakşehir'in hocası Emre Belözoğlu ve Antalyaspor'un teknik direktörü Nuri Şahin ile ilgili sözleri büyük yankı uyandırdı.

04.07.2022-15:05 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-17:32)

Şimdilerde herhangi bir takımı çalıştırmayan Yılmaz Vural son yaptığı açıklamalar ile büyük ses getirdi. Teknik adam Türk futbolundaki sorunlar ve yeni teknik adamlar Emre Belözoğlu ile Nuri Şahin hakkındaki sözleriyle gündem oldu.

Genç hocalar için yaptığı açıklamalar dikkat çekti

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Medipol Başakşehir'in hocası Emre Belözoğlu ve Antalyaspor'un çalıştırıcısı Nuri Şahin'in pro lisansa sahip olmadan teknik adamlık yapmasını eleştirdi. Hoca açıklamalarında pro lisans sahibi olmadan teknik adam olunamayacağını vurgulayarak, 'Onlar daha teknik direktör falan değil. Hepsi değerli insanlar. Futbolun içinden gelmiş, uluslararası seviyede oynamışlar. Onlar yapmayacak da kim yapacak? Ancak kötü örneklerle sistemi bozarsınız.' 

'Hiçbir çabası olmadan bir adamı, futbolu bırakır bırakmaz, sırf geçmişinde oynadı diye alıp çok önemli bir göreve koyuyorsunuz. Öteki tarafta lisans ücreti için 100 bin lira veriliyor. Bu, çalışmayan adam için çok büyük para. Krediler çekiliyor bunun için. Öteki tarafta bir kısım, geçmişindeki futbolculuğun getirdiği avantajla bu işe soyunuyor. Öğrenme süreçtir. Bu süreci yaşamadan olmaz. Allah yollarını açık etsin, hepsi de kardeşim, onları kastederek konuşmuyorum. Ancak prensip olarak doğru bulmuyorum.'

'Bir mesleği yapacaksanız, gereklerini yerine getirmeniz lazım. Türkiye Futbol Federasyonu, 'Bugün top oynayan yarın antrenör olur.' derse, bu konu kapanır. Aksi takdirde kimsenin eğitime saygısı kalmıyor.' ifadelerine yer verdi.

Yılmaz Vural'ın açıklamaları dikkat çekti.

Türk futbolunun sorunlarına değindi

Yılmaz Vural devam eden açıklamalarında Türk futbolu ile ilgili eleştirilerde bulundu ve 'Türk futbolu prensipsiz, kuralsız yönetiliyor. Ben bu kardeşlerimizin maçtan sonra demeç vermemesine bozuluyorum. Ondan duymak istiyorum niye kaybettiklerini, niye kazandıklarını. Yaşlı bir kardeşimiz çıkıyor... Kimi kandırıyorsunuz. Gazeteleri açıyorsunuz, teknik direktör sen değilsin, bu. Ondan sonra da federasyon Türkiye'de milli takıma getirecek Türk hoca bulamıyor, bir yabancıyı getirmek durumunda kalıyor.'

'Futbolda geri kalmış ülkelerle oynadığımız maçları kazandık. Bu, onun başarılı olduğu anlamına gelmez. Oynanan oyuna bakıyorsunuz, yine bir kaos. Üst seviyedeki takımları yenecek düzeyde değil.' açıklamalarında bulundu.

(Kaynak: Ajansspor.com)

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal