Yılmaz Gruda kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeşilçam oyuncusu Yılmaz Gruda’nın sağlık durumu nasıl? Yılmaz Gruda hayatı ve biyografisi

Sosyal medyada pek çok kişi Yılmaz Gruda hakkında araştırmalar yapıyor. Yeşilçam’ın sevilen oyuncularından birisi olan Yılmaz Gruda, yaşadığı sağlık sorunlarının ağırlaşması sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Peki Yılmaz Gruda kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeşilçam oyuncusu Yılmaz Gruda’nın sağlık durumu nasıl? İşte Yılmaz Gruda hayatı ve biyografisi...

13.03.2023-16:49 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-16:49) Yılmaz Gruda kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeşilçam oyuncusu Yılmaz Gruda’nın sağlık durumu nasıl? Yılmaz Gruda hayatı ve biyografisi

Bir süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Yeşilçam’ın usta isimlerinden Yılmaz Gruda’nın rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Gruda’nın menajerliğini yapan Tümay Özokur, usta oyuncunun sağlık durumuyla ilgili sosyal medyadan önemli açıklamalarda bulundu. Pek çok kişi ise bu üzücü olayın ardından Yılmaz Gruda hakkında arama motorları üzerinden araştırma yapmaya başladı. Peki Yılmaz Gruda kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeşilçam oyuncusu Yılmaz Gruda’nın sağlık durumu nasıl? 

Yeşilçam oyuncusu Yılmaz Gruda’nın sağlık durumu nasıl?

Yılmaz Gruda’nın menajeri Tümay Özokur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Ustamız, hocamız Yılmaz Gruda Şişli Etfal Seyrantepe Kampüsü kırmızı alanda yatmakta… Hekimler yoğun bakım ya da servise karar vermek üzere… 4 gün önce serviste 5 gün yatırıldı ve düzeldi diye çıkarıldı. Lütfen yoğun bakımda tedavisi yapılsın" ifadelerini paylaştı.

Yılmaz Gruda

Yılmaz Gruda kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Yılmaz Gruda, 14 Temmuz 1930 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Ankara Ticaret Lisesindeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru olan Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı.

1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk yaşamı, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında da görev yaptı. Bir süre yeniden memurluk hayatına dönüp muhasebecilik yaptı. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti.

Oyuncu Tolga Tiğin ve Ayşen Gruda'nın eski eşi olan sanatçı, aynı zamanda Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir. Seyirlik tiyatro oyunları da yazıp çeviriler yapan Gruda'nın eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Çehov etkisi açıkça görülür. Sanatçının yayımlanmış eserleri bulunmaktadır. Kamera önünde de yer alan Yılmaz Gruda, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Yılmaz Gruda, 25 Ekim 2020'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda, Anton Çehov'un Evliliğin Halleri'ni Çeviren/Derleyen/Yöneten ve oyuncusu olarak 90 yaşında sahnede yer almıştır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal