Yıllarca Erdoğan-Barzani İlişkisini Eleştirdiler Kalkıp Ayağına Gittiler!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında olan heyet, Irak’ın Erbil şehrinde , Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü.

05.09.2021-17:39 - (Son Güncelleme: 05.09.2021-17:44) Yıllarca Erdoğan-Barzani İlişkisini Eleştirdiler Kalkıp Ayağına Gittiler!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yapılan görüşmenin ardından birtakım açıklamalarda bulundu.

Görüşme sırasında, Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili konular yer aldı. Görüşmenin sonrasında gelen açıklamada ‘CHP Başkan Yardımcısı, Partisinin Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını IKBY Başbakanı'na iletip, böylesi yüksek bir heyetle ilk defa IKBY'ye gelmekten de memnuniyetlerini dile getirdi.’ İfadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, gerçekleştirdikleri ziyaretin sebebinin Türkiye ve IKBY arasında gelişen ilişkilerin güçlü hale getirilmesi, CHP'nin ortak öneme ait meselelerdeki görüşlerini aktarmak olduğu belirtildi.

CHP'Lİ HEYET IKBY BAŞKBAKANI BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

IKBY Başbakanı Barzani, Türkiye ile ilgili olarak ciddi öneme sahip ve bölgesel olarak önemli bir komşu ve ülke olduğunu vurguladığı konuşmasında, ‘Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin, her zaman zenginliğin bir sembolü olan çok uluslu, farklı etnik ve dinleri içinde barındıran ülke konumundaki Türkiye ile sürekli iyi ilişkiler geliştirmeyi arzuladığını kaydetti.’ ifadelerini kullandı.

Irak’a giden CHP heyeti, eski IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani ile de görüşme gerçekleştirdi.

CHP'nin yaptığı açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı Salıcı başkanlığında olan parti heyetinin, Erbil ve Kerkük'e çalışma ziyareti gerçekleştireceği bildirilmişti. Daha önce CHP'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IKBY ile yaptığı görüşmeleri eleştirdiği ve tepkiyle karşıladığı biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal