Yıllar Sonra Türkiye’ye Dönerek Metal Fabrikası Kurdu: 13 Ülkeye İhracat Yapıyor

Ailesi beraber Almanya’ya göçen gurbetçi genç, ülkesine dönerek metal fabrikası kurdu. 135 çalışanı olan genç adam 13 ülkeye ihracat yapıyor.

09.01.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 09.01.2022-17:43) Yıllar Sonra Türkiye’ye Dönerek Metal Fabrikası Kurdu: 13 Ülkeye İhracat Yapıyor

15 yaşındayken ailesi ile Almanya’ya giden Ayhan Kömeç, yıllarsa sonra ülkesine dönerek metal fabrikası kurdu. 135 çalışanı olan Kömeç, şimdilerde 13 ülkeye ihracat yapıyor. 

2008 YILINDA TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

Geç yaşlarda aile ise Almanya’ya giden ve orada yüksek makine mühendisliği eğitimi alan Kömeç, bir süre farklı şantiyelerde çalıştı. Daha sonra kendi işini kurmaya karar veren Kömeç, 2001 yılında Almanya'da şirket kurarak endüstriyel montaj işleri, makine montajı, metal işleri gibi şeyler yapmaya başladı. 2008 yılında ülkesine dönmeye kara veren Ayhan Kömeç, Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nde metal fabrikası kurdu.

135 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Kastamonu’da kurduğu fabrikada; fabrika kazanları, makine parçaları, çelik konstrüksiyon ürünleri üretilen fabrikada 135 kişiye istihdam sağlayan Kömeç, üretiminin yüzde 95'ini 13 ülkeye ihraç ediyor.

BABAMIN DESTEĞİ İLE EĞİTİMİMİ TAMAMLADIM

Anadolu Ajansı muhabirine hikayesini anlatan Ayhan Kömeç, Almanya'da inşaatlarda kalıpçı ustası olarak çalışan babasının desteğiyle eğitimini tamamladığını ve daha sonra kendi işini kurarak buralara kadar geldiğini anlattı. 


FABRİKA KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

Ülkesine dönmek istediğini ve akrabalarının yatırım fikrine destek vermesi ile bu süreci hızlandırdığını dile getiren Kömeç, ilk etapta ihracat gibi bir hedefi bulunmayan fabrikanın kısa sürede büyüdüğünü, üretiminin tamamına yakınını ihracat pazarına yapar hale geldiğini ifade etti.


DÜNYANIN EN BÜYÜK KAĞIT FABRİKASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Kastamonu’da kurduğu metal fabrikasında şu anda Rusya'daki bir kimya tesisinin tanklarını tamamladıklarını, Uruguay'da bulunan dünyanın en büyük kağıt fabrikasının prosesleri için çalışma başlattıklarını dile getiren Kömeç, "Rusya ve Uruguay'ın yanı sıra Almanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, Avusturya, Macaristan, Romanya, Güney Afrika, Dubai, Katar ve Çin'e satış yaptık. Geçen yıl 50 milyon lira civarında bir ihracatımız oldu. Bu yıl için de 150 milyon liranın üzerinde rakamı imzaladık. İhracatımızın bu yıl 200 milyon lirayı aşacağını düşünüyorum. Metalden makine parçalarından tutun, çelik konstrüksiyon ve her türlü proses işlerini yapıyoruz, bunların montajını da yapıyoruz. İhracatımızı katlayarak artırmayı hedefliyoruz’’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal