Yıldız Ayhan Kimdir?

Halk Edebiyatı sanatçılarının önemli isimleri arasında yer alan Yıldız Ayhan 83 yaşında hayata veda etti. Peki Yıldız Ayhan kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

16.06.2021-09:35 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-09:35) Yıldız Ayhan Kimdir?

Yıldız Ayhan sağlık sorunları ile boğuştuğu hastanede tedavi altındayken yaşama gözlerini yumdu. Ayhan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Halk müziği sanatçısının vefat haberini sosyal medyadan yakınları duyurdu. Bu acı haberin ardından Yıldız Ayhan'ın kim olduğu toplum içerisinde merak konusu olmuş durumda. 'Yıldız Ayhan kimdir?' , 'Kaç yaşında ve neden öldü?' sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Yıldız Ayhan'ın hayat hikayesi...

YILDIZ AYHAN KİMDİR?

1938 Ankara doğumlu olan Yıldız Ayhan sanatçılık kariyerine 1956 yılında adım atmıştır. Ankara Radyosu'na katılan Ayhan, Türkiye'de Kırım Tatarca şarkılarını seslendiren de ilk şarkıcılardan birisi olması ile bilinir. Ayhan, 1979 senesinin İstanbul Radyosu'na geçmiştir. 1999 tarihinde ise emekli hayatına geçiş yapmıştır. Müzik hayatı içerisinde Gesi Bağları, Tren Gelir Hoş Gelir gibi şarkıları dilden dile dolaşacak şekilde derlemiştir.

YILDIZ AYHAN KİMİNLE EVLİ?

Halk Edebiyatı sanatçısı Yıldız Ayhan, eşi Ahmet Gazi Ayhan'ı 30 sene önce kaybetmiştir. Ahmet Gazi Ayhan TRT sanatçısıdır. Yıllarca TRT'de türkülere hayat verdi. Kendisi gibi TRT sanatçısı olan eşi Ahmet Gazi Ayhan'la birlikte yurt içi ve yurt dışında birçok konsere katıldı.

YILDIZ AYHAN NEDEN VEFAT ETTİ?

Halk müziği sanatçısı Yıldız Ayhan'ın, evinde geçirmiş olduğu kaza sonucunda kalça kemiği kırılmıştır. Sağlığına geri kavuşmak için pek çok operasyon geçiren Ayhan geçen mayıs ayı içerisinde zatürre teşhisi ile tedavi görmeye başlamıştı. Sağlık durumu git gide kötüye giden Ayhan'ın sağlık durumu ağırlaşmış ve yoğun bakım ünitesinde de makineye bağlanmıştı.

Ayhan, tedavi olduğu hastanede hayata gözlerini yumdu. Halk müziği sanatçısının acı ölüm haberini dostları paylaştı. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Sümer Ezgü, değerli sanatçı Yıldız Ayhan'ın son nefesini verdiğini ifade etti. Açıklamalarına devam eden Ezgü, Ayhan'ın cenazesinin de 17 Temmuz 2021 tarihinde öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedileceğini ifade etti

KÜLTÜR BAKANLIĞI PAYLAŞIMI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, 'Türk halk müziğinin nadide seslerinden Yıldız Ayhan'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

YILDIZ AYHAN NE ZAMAN, NEREYE DEFNEDİLECEK?

Yıldız Ayhan, Perşembe günü İstanbul'da toprağa verilecek. Sanatçının cenazesi ise öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına, eşi Ahmet Gazi Ayhan’ın yanına defnedilecek.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal