Yıkım kararı tartışma yarattı: Boğaz'da tarihi yalının kaçak inşaatı…

Türkiye'nin ünlü simalarından Banu Alp'in sahibi olduğu tarihi Remzi Bey Yalısı, Boğaz'da yaşanan bir krize sahne oluyor. Alp'in yaptırmaya çalıştığı 'kaçak kış bahçesi', bitmek bilmeyen bir probleme dönüşmüş durumda. Gelen şikayetler ve alınan yıkım kararına rağmen, Banu Alp'in göstermelik bir yıkım yaptığı ifade ediliyor, bu da tepki çekiyor.

29.02.2024-09:17 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-10:13) Yıkım kararı tartışma yarattı: Boğaz'da tarihi yalının kaçak inşaatı…

Boğaz manzaralı tarihi Komodor Remzi Bey Yalısı’nın sahibi Banu Alp, kaçak inşaat iddiaları nedeniyle sıkça gündeme gelmekte. Yapılan şikayetler ve yetkililerin alınan yıkım kararı, Banu Alp'in tarihi yapısına yaptığı eklemelerin gündemde kalmasına neden oldu. Banu Alp, yıkım kararı üzerine göstermelik bir yıkım yaptığı ve sorunu çözmediği gerekçesiyle eleştirilere maruz kalıyor.


Yıkım kararı çıktı

Sabah Gazetesi yazarı Bülent Cankurt'un haberine göre; 2021'de kazık çakılarak yalının doldurulan ön bölümüne, 32 metrekarelik inşaat yapıldı. İddialara göre, şikayetler üzerine inşaatı durduran Alp, kısa bir süre sonra yeniden çalışmaları başlattı. Ancak geçtiğimiz ay gelen şikayetler çerçevesinde yıkım kararı çıktı.

Eski Eserler ve Anıtlar Kurulu tarafından koruma altına alınan tarihi yalının sahibi Banu Alp, kaçak inşaat iddiaları ve alınan yıkım kararı nedeniyle eleştirilerle karşı karşıya kalmış durumda.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal